Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Who’ll Change the World? Girls!

Sigrid Kaag over activisme, vrouwen en politiek

Geweest

Bekijk hier de livestream van dit programma.

Overal ter wereld staan vrouwen in de frontlinie van protestbewegingen. Van de vrouwen op het Tahrirplein in Bagdad tot de founding mothers van Black Lives Matter in de Verenigde Staten. Van de enige oppositieleider in Wit-Rusland, tot de Zweedse Greta Thunberg, boegbeeld van het klimaatprotesten.

Tijdens deze avond gaat presentator Nancy Poleon in gesprek met minister Sigrid Kaag over internationale solidariteit met vrouwen die wereldwijd het verschil maken. Op wat voor manier speelt gender een rol in haar beleid als minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking? Hoe komt het volgens haar dat zoveel vrouwen een leidende rol in protestbewegingen hebben, maar niet in de politiek? En gelooft de minister in zoiets als feministische politiek? Vanuit Irak en Soedan tunen vrouwenrechtenactivisten Waha Ibrahim en Alaa Ahmedi live in, om ook met minister Kaag over deze onderwerpen in gesprek te gaan.

Daarna geven we het woord aan drie inspirerende vrouwen die in Nederland de voorhoede vormen in de strijd voor een meer rechtvaardige samenleving. Devika Partiman (Stem op een vrouw),  kunstenaar Tinkebell en journalist Clarice Gargard (Lilith Magazine) gaan met elkaar in gesprek over wat hen drijft en delen met ons hun strategieën, successen en twijfels.

Protestliederen zijn er van de fenomenale Karima el Fillali en Shishani Vranckx. Moderator is Nancy Poleon, oprichter van BrandedU een organisatie voor de bevordering van de positie van vrouwen in het bedrijfsleven.

Dit programma is onderdeel van de PAX Power to the People-programmering. Bekijk hier alle andere programma's. 

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
Dit programma is coronaproof georganiseerd. Bij al onze evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen coronagerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.