dinsdag 11 december 2018

Data en de stad

Stad van Morgen #4

geweest
19:30
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd
locatie
dinsdag 11 december 2018

Data en de stad

Stad van Morgen #4

geweest

Technologie en privacy staan regelmatig met elkaar op gespannen voet. Enerzijds biedt datatechnologie ons mogelijkheden om kennis delen en te verrijken. Anderzijds bedreigen datastromen in handen van commerciële bedrijven onze anonimiteit en privacy. Tot nog toe beperkte dit vraagstuk zich vooral tot de wereld van het internet. Maar steeds vaker maken en beïnvloeden databedrijven onze publieke ruimten. Wat kunnen bedrijven toevoegen aan het gebruik en de beleving van de stad? En op welke manier beïnvloed dit onze ‘gemeenschappelijke’ regie over de publieke ruimte? Hoe zet de stad Utrecht informatietechnologie eigenlijk in en hoe gaat de stad om met onzekerheid hierover bij stadsbewoners?

Stad van Morgen
Stad van Morgen is een programma van Architectuurcentrum Aorta in samenwerking met TivoliVredenburg en De Utrechtse Internet Courant. In deze serie lectures over de toekomst van onze leefomgeving ontrafelen we de uitdagingen voor de stad van morgen. Voor meer informatie en om op te hoogte te blijven van de activiteiten van Aorta kun je je inschrijven voor de Aorta-nieuwsbrief. Foto door Robert Oosterbroek voor Stad van Morgen.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Zie ook