Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
maandag 19 augustus 2019

Weihnachts-Oratorium

Concerto Köln & Nederlands Kamerkoor

geweest
uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Concerto Köln
Peter Dijkstra dirigent
Louise Kemény sopraan
Maarten Engeltjes countertenor
James Gilchrist tenor
Andreas Wolf bas

programma

Bach Weihnachts-Oratorium

locatie
Peter Dijkstra Dirigent Nederlands Kamerkoor
In oude traktaten staat niet voor niets vaak dat een instrument moet klinken als de stem. Vocale natuurlijkheid ligt aan de basis van alle muziek.
woensdag 20 december 2017

Weihnachts-Oratorium

Concerto Köln & Nederlands Kamerkoor

geweest

Jauchzet, Frohlocket! Auf, preiset die Tage!
Het Weihnachts-Oratorium is niet meer weg te denken uit de programmering van het Nederlands Kamerkoor. Met steeds weer nieuwe ensembles en solisten uit de Europese voorhoede hoor je elke keer nieuwe accenten in dit meesterwerk van Bach. Het zestal cantates dat samen het Weihnachts-Oratorium vormt, schreef Bach voor evenzoveel kerkelijke feestdagen: drie kerstdagen, twee keer rond Oud en Nieuw en Driekoningen. Het is zes keer raak. De Thomas-cantor voerde het complete oratorium nooit in zijn geheel uit, dat geluk hebben de luisteraars vandaag de dag wel.

Het dubbeltalent van Peter Dijkstra
Peter Dijkstra is een zeldzaam dubbeltalent. Voor velen staat hij bekend als een van de beste koordirigenten. Maar hij doet ook wonderen met orkesten. Waar sommige dirigenten koor- en orkestklanken keurig bij elkaar optellen, is er bij Dijkstra eerder sprake van machtsverheffing, een muzikale symbiose die wat extra’s oplevert. Zeker onder zijn handen hoor je in Bachs Weihnachts-Oratorium elke keer weer wat nieuws.

 

Op deze avond is onze Wintergarten op vijf- en zeshoog geopend, de perfecte plek om nog even na te borrelen. Daarnaast zijn er elke dag (veelal) gratis optredens en activiteiten zoals filmavonden, workshops, live optredens, een vintage markt en nog veel meer.

Ook is ons pop-up restaurant Het Gulle Rendier op deze avond geopend, waar u van 17:30 tot 20:15 terecht kan voor een smaakvolle winterse hap. Bekijk voor het programma en openingstijden van Wintergarten: www.tivolivredenburg.nl/wintergarten

Zie ook

wo 27 nov 2019

Calefax als menselijk orgel

Bach, Mendelssohn en Messiaen

vr 30 aug 2019

Festival Oude Muziek- Dagprogramma

Napoli - De vergeten hoofdstad van de muziek

za 28 sep 2019

Theo Loevendie - Passacaglia Ensemble

Gerenommeerde instrumentalisten improviseren op basis van passacaglia’s