Programma

Aanvangstijden: 19:00 en 21:00 uur

Intrumentale muziek, (delen van) cantates, koralen en koren van Bach, Telemann, Corelli, Buxtehude, Melchior Franck, Schütz, Jan Baptist Verrijt en Johann Michael Bach

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Shunske Sato concertmeester

Locatie
Grote Zaal

Kerst met de Nederlandse Bachvereniging

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Dit concert vindt plaats onder de huidige coronamaatregelen. In verband met deze maatregelen vindt dit concert twee keer op één avond plaats: om 19:00 en 21:00 uur. 

Helaas heeft de Nederlandse Bachvereniging moeten besluiten de geplande uitvoering van het Weihnachts-Oratorium te vervangen door een kleinschaliger kerstprogramma. 

Instrumentale en vocale kerstmuziek uit de Barok
Een grootschalige uitvoering van Bachs complete Weihnachts-Oratorium maakt in deze tijd van beperkingen plaats voor een meer intieme opzet rondom het kerstverhaal. Het decor is eerder een stal met Jezus, Maria en Jozef, en enkele herders dan de hemel met engelenkoren en jubelende volksmassa’s. Denk aan meer ingetogen koralen, pastorales (muziek van herders), recitatieven (vertellende zang) en muziek rondom de kribbe. Dat neemt niet weg dat er ook klassiekers klinken zoals Bachs cantates Nun komm, der Heiden Heiland en Wie schön leuchtet der Morgenstern. Ook staan er delen van het Weihnachts-Oratorium op het programma, aangevuld met instrumentale muziek van Corelli en Telemann die prima aansluit bij de kerstsfeer van dit concert.

Bekijk hier het gedetailleerde programma, inclusief liedteksten en biografieën.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen u graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar uw gezondheid en die van uw huisgenoten. U kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst uw groene scherm tonen. Bereid uw bezoek goed voor en lees hier wat u kunt verwachten.