Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Erik Janse Don Carlo
Marieke Steenhoek Elisabetta di Valois
Wiebke Göetjes La Principessa Eboli
Willem de Vries Rodrigo
Geo Chobanov Filippo II
Jaap Sletterink Il Grande Inquisitore
Marlieke Haandrikman Tebaldo
Arjan Man Un frate
Martin van Os  Conte di Lerma/Un araldo
Astrid Vreeken - Voce dal Cielo

Nederlands Concertkoor
Orkest van Weekendopera Utrecht

Jan van Maanen dirigent

Ab Nieuwdorp verteller

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event
Programma

Verdi Don Carlo

Weekend Opera Utrecht

Verdi - Don Carlo

Geweest

Verdi is een favoriet van Weekend Opera Utrecht: na Aida en Otello is Don Carlo de derde opera van de Italiaanse componist, die gespeeld wordt door WOU. Oorspronkelijk werd Don Carlo geschreven als Franse Grand Opéra in vijf akten. Weekend Opera Utrecht kiest de Italiaanse versie in vier akten – meer dan genoeg muziek om in één weekend te repeteren én uit te voeren, volgens de beproefde WOU-formule.

Deze vier akten bevatten alles wat een Verdi-opera voor zowel luisteraar als uitvoerder aantrekkelijk maakt. Veel negentiende-eeuwse couleur locale (het Spaanse hof ten tijde van Philips de Tweede), duistere en opruiende koorstukken en onmogelijke verhoudingen tussen de hoofdpersonages vormen de basis voor een paar uur Verdi op het hoogtepunt van zijn artistieke kunnen. Zelf vond hij Don Carlo zijn meest lyrische, meest melodische opera. En ook in dit stuk komen weer de aloude operathema’s aan bod: liefde, vriendschap, trouw, verraad, wraak en dood.

De speelbaarheid, de toegankelijkheid en tegelijkertijd de diepgang van de muziek van Verdi maken deze opera ook weer uitermate geschikt voor de snelkookpan die Weekend Opera Utrecht altijd weer is.

Maak kennis met Don Carlo!

WOU wordt gemaakt dankzij de vrijwillige inzet van een grote groep ervaren en toegewijde professionals en amateurs, vocale topsolisten en een verteller, Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp. De opera wordt zo toegankelijk gemaakt voor iedereen – óók voor muziekliefhebbers die nog nooit een opera hebben gehoord!