Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

We need stories – literatuur in het jaar van corona

ILFU International Literature Festival Utrecht

Geweest

Update 29 september: alle ILFU-programma's zijn nu ook online te bekijken. Heb je een zaalkaartje en kijk je liever online, neem dan contact op met ILFU. Lees hier meer over op hun website.

Zijn we verhalen over corona moe? Niet als het goede verhalen zijn, van goede schrijvers! Het International Literature Festival Utrecht vindt dit jaar plaats in een turbulente tijd waarin verhalen misschien wel meer dan ooit nodig zijn en in het festivalprogramma kan een avond over literatuur die middenin deze actualiteit staat niet ontbreken. Tijdens dit programma spreekt journalist en presentator Pieter van der Wielen met bekende schrijvers over deze woelige tijd en de boeken die ze schreven over deze of fictieve pandemieën. Aan tafel nemen plaats Daan Heerma van Voss, Hanna Bervoets en Aafke Romeijn. Stephan Vanfleteren leest voor uit zijn boek Dagboek van een fotograaf: Coronawandelingen en de Italiaanse schrijver Paolo Giordano schuift via een livestream aan. Het programma is te volgen in de zaal of via livestream.

Over de schrijvers

Het romandebuut van de Italiaanse natuurkundige Paolo Giordano, De eenzaamheid van priemgetallen, werd meteen een internationale bestseller. Zo ook zijn recent verschenen essay In tijden van besmetting, over globalisatie, individualisme en het coronavirus. Romanschrijver en historicus Daan Heerma van Voss geldt als een belangrijke stem van zijn generatie en schrijft voor vele internationale publicaties. In Coronakronieken beschrijft hij de eerste twee maanden van de coronacrisis en hoe we proberen vat te krijgen op de situatie. Hanna Bervoets’ recente roman Welkom in het Rijk der zieken is een beklemmend verhaal over een zieke in een ondoorzichtige parallelle wereld – maar eerder schreef Bervoets de apocalyptische roman Alles wat er was, die het afgelopen jaar vaak gememoreerd werd. Ook Aafke Romeijn, veelzijdige alleskunner, schreef twee jaar geleden de haast voorspellende roman Concept M over een mysterieuze ziekte die de maatschappij ontwricht. Stephan Vanfleteren is een van de bekendste fotografen van de Lage Landen. Tijdens de lockdown begon hij te wandelen en daarbij op een nieuwe manier te kijken. Hij legde zijn tochten vast in het boek Dagboek van een fotograaf: Coronawandelingen.

Kaartverkoop en festivalbundel

Je kunt kaarten kopen voor de zaal (knop rechtsboven deze pagina) of voor de livestream. Daarnaast is de We Are Public pas geldig (beperkte plekken beschikbaar). Bij je zaalkaart of livestream-kaartje kun je meteen de ILFU festivalbundel ‘Buiten is niet bij te houden’ alvast bestellen. Deze verschijnt op 24 september. In deze bundel vind je vijftig verhalen over de wereld van nu van o.a. Arnon Grunberg, Stephan Vanfleteren, Lize Spit, Anna Woltz, Khalid Boudou, Vivian Gornick, Ghayath Almadhoun en Manon Uphoff.

International Literature Festival Utrecht

Bekijk hier een overzicht van het ILFU programma in TivoliVredenburg