WASBE2017 - Symphonic Wind Orchestra St. Michael of Thorn - TivoliVredenburg
Naar agenda
donderdag 20 juli 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

WASBE2017 – Symphonic Wind Orchestra St. Michael of Thorn

22,00
uitvoerenden

Symphonic Wind Orchestra St. Michael of Thorn
Ivan Meylemans
dirigent
Jorgen van Rijen trombone
Alexander Verbeek trombone 

programma

Marc van Delft Dance Suite (wereldpremiere)
Johan de Meij Two-Bone concerto
Florent Schmitt Dionysiaques
Nicolaj Rimski-Korsakov Capriccio Espagnol

aanvang
20:00
€ 18,00
€ 18,00
€ 18,00
€ 22,00
€ 12,00

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

symfonischutrecht meets WASBEgrote zaal

Harmonie St. Michael van Thorn mag omschreven worden als een van de meest befaamde harmonieorkesten van Nederland. Sinds de oprichting in 1863 heeft het orkest zich ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest met internationale faam. Drie maal won het de allerhoogste internationale onderscheiding op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade. Volgend jaar vertegenwoordigt St. Michael Nederland op het European Championship for Wind Orchestras (ECWO) in Brussel. Niet verwonderlijk dat dit prachtige orkest, inmiddels voor de derde keer, te gast is op het WASBE International Symphonic Wind Band Festival.

Premiere
St. Michael verzorgt een programma met oorspronkelijke, eigentijdse composities voor harmonieorkest en transcripties van symfonisch orkestrepertoire. Je bent getuige van de eerste uitvoering van de speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde Dance Suite van Marc van Delft. In drie delen passeren opwindende folkloristische dansstijlen met Zuid-Amerikaanse en Keltische invloeden de revue.

Two-Bone Concerto van Johan de Meij
Vervolgens brengt St. Michael een ander nieuw stuk: het Two-Bone Concerto van Johan de Meij. Voormalig trombonist Johan de Meij schreef dit concerto voor – en droeg het op aan – de wereldvermaarde trombonisten Joseph Alessi (ook te gast op dit festival) en Jorgen van Rijen. Zij verzorgden vorig jaar de wereldpremiere in New York. Twee gerenommeerde trombonisten van Nederlandse bodem soleren in de uitvoering van St. Michael. Jorgen van Rijen en Alexander Verbeek, solo-trombonisten van respectievelijk het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Filharmonisch Orkest nemen de virtuoze solopartijen voor hun rekening, waarbij zij zowel hun technische kwaliteiten als hun onderlinge muzikale chemie zullen etaleren.

Mijlpaal uit de muziekgeschiedenis
Dionysiaques van Florent Schmitt uit 1913 wordt beschouwd als een compositorische mijlpaal. Het muziekstuk kent twee kanten: enerzijds een impressionistische ingetogenheid met sferen als in de composities van Debussy, en anderzijds een ruige uitbundigheid met klankexplosies en ritmiek die aan Stravinsky doen denken. Meer dan een eeuw na zijn ontstaan is het werk door zijn muzikale inhoud en uitgebreide instrumentatie nog steeds een muzikaal monument in het repertorium voor harmonieorkest.

Orkestsuite Rimski-Korsakov
Tot slot hoor je een bewerking voor symfonisch blaasorkest van Capriccio Espagnol, de vijfdelige orkestsuite gebaseerd op Spaanse volksliederen van de Russische componist Nikolaj Rimski-Korsakov. In dit glansrijke orkestwerk maakt de componist gebruik van dansante Spaanse thema s. In deze aanstekelijke muzikale schildering word je meegenomen naar een exotisch Spanje. Je waant je op een Spaans feest tussen zigeuners met tamboerijnen en castagnetten, hun typische ritmische dansen, en sierlijke Spaanse danseressen.
 

WASBE International Symphonic Wind Band Festival
WASBE International Symphonic Wind Band Festival biedt met tien concerten van veertien orkesten in een week een compacte staalkaart van de internationale symfonische blaasmuziek van dit moment. De creme de la creme aan orkesten uit alle windstreken strijkt tussen 15 en 23 juli neer in Utrecht.

Laat je verrassen door gloednieuwe wereldpremieres en beproefd repertoire, door toonaangevende orkesten en internationaal vermaarde solisten. Deze concerten in TivoliVredenburg en de vele openluchtoptredens in de straten, op de pleinen en door de grachten van de stad doen Utrecht een week lang bruisen van de blaasmuziek. Let’s kick some brass!

Website: www.wasbe2017.com
Facebook: @wasbe2017
www.harmoniethorn.nl

Wellicht vind je ook interessant

za 15 dec 2018

La Cicala

Handeldag

vr 19 okt 2018

Hart & Ziel Slotconcert

Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor

zo 2 jun 2019

Caravan 5+

Ga mee op reis de wereld over met Julian Schneemann & friends

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord