WASBE2017 - Saratoga High School Symphonic Wind Ensemble & Orchestra di Fiati di Vallecamonica - TivoliVredenburg
Naar agenda
donderdag 20 juli 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

WASBE2017 – Saratoga High School Symphonic Wind Ensemble & Orchestra di Fiati di Vallecamonica

17,00
uitvoerenden

Saratoga High School Symphonic Wind Ensemble
Michael Boitz
dirigent
Leo Kim klarinet

Orchestra Fiati di Valle Camonica
Denis Salvini
dirigent
Douglas Bostock gast-dirigent
Devid Ceste euphonium

programma

Daisuke Shimizu Welcome to the imagination world
David Maslanka California
Timothy Mahr I thank my God
Oscar Navarro Clarinet concerto
James Stephenson There are no words

Guiseppe Manente Piccoli Eroi
Antonio Giacometti Kindara ouverture (premiere)
Toshio Mashima Les trois notes du Japon
Johan de Meij Ufo concerto, voor euphonium en harmonie

aanvang
16:00
€ 14,00
€ 14,00
€ 14,00
€ 17,00
€ 12,00

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

symfonischutrecht meets WASBEgrote zaal

Orchestra Fiati di Valle Camonica
Het Orchestra Fiati di Valle Camonica is misschien wel het meest ambitieuze orkest van Italie. Dit orkest heeft zich tot doel gesteld een nieuwe standaard te zetten voor de Italiaanse blaasmuzieksector. Dit programma is daar een uitstekend voorbeeld van.

Het orkest opent met de historische compositie Piccoli Eroi, geschreven in 1926 door Giuseppe Manente. Als dirigent van een van de eerste militaire orkesten in Italie en schepper van wel 800 composities voor harmonieorkest is hij een belangrijke grondlegger van de Italiaanse blaasmuziek. Daarna volgt de wereldpremiere Kindara Overture van Antonio Giacometti, een Italiaanse componist van buiten. Zijn ouverture (voor een opera over de Braziliaanse favela s) combineert het hedendaagse muzikale idioom met Afrikaanse ritmes en swingende samba s. Een excentriek werk dat met uitdagende instrumentcombinaties de rijke kleurschakeringen van het harmonieorkest tentoonstelt.

Toshio Mashima’s Les trois notes du Japon geldt als een van de meest invloedrijke werken van de twintigste eeuw en is als zodanig een mijlpaal in het repertoire voor harmonieorkesten. In impressionistische sferen die doen denken aan Debussy en Ravel schildert Mashima Japan: de prachtige natuur, het dagelijkse leven en de eeuwenoude tradities. In 2001 werd dit stuk in opdracht van het beroemde Tokyo Kosei Wind Orchestra en de toenmalige dirigent Douglas Bostock geschreven. Als gastdirigent zal Bostock vandaag dit werk wederom ten gehore brengen.

Tot slot hoor je het uitermate virtuoze UFO Concerto van Johan de Meij; een solo voor euphonium. Zeer uitdagende muziek voor zowel orkest als solist die vereist dat beide partijen optimaal op elkaar ingespeeld zijn. Mooie melodieen wisselen af met razendsnelle passages. Het Orchestra Fiati di Valle Camonica verzorgde in 2014 de Italiaanse premiere van dit stuk met als dirigent Johan de Meij zelf. Dit maal staat het orkest onder leiding van dirigent Denis Salvini. Het stuk kent echter wel dezelfde solist: Devid Ceste, in het dagelijks leven trombonist bij het Italian TV Broadcasting Symphony Orchestra en nu te bewonderen op euphonium.

Saratoga High School Symphonic Wind Ensemble
Voor de pauze is het de beurt aan het Saratoga High School Symphonic Wind Ensemble. Dit symfonisch blaasorkest maakt onderdeel uit van de muziekafdeling van prestigieuze Saratoga High School, een middelbare school met ongeveer 1250 leerlingen uit Californie. Veertig procent van de leerlingen volgt lessen binnen de Muziekafdeling, een deel daarvan speelt in dit schoolorkest dat nu op tournee is door Europa. Het orkest staat onder leiding van Michael Boitz.

WASBE International Symphonic Wind Band Festival
WASBE International Symphonic Wind Band Festival biedt met tien concerten van veertien orkesten in een week een compacte staalkaart van de internationale symfonische blaasmuziek van dit moment. De creme de la creme aan orkesten uit alle windstreken strijkt tussen 15 en 23 juli neer in Utrecht.

Laat je verrassen door gloednieuwe wereldpremieres en beproefd repertoire, door toonaangevende orkesten en internationaal vermaarde solisten. Deze concerten in TivoliVredenburg en de vele openluchtoptredens in de straten, op de pleinen en door de grachten van de stad doen Utrecht een week lang bruisen van de blaasmuziek. Let’s kick some brass!

Website: www.wasbe2017.com
Facebook: @wasbe2017

Wellicht vind je ook interessant

za 13 jan 2018

Halve finale Het Nederlands Vioolconcours Oskar Back

categorie Oskar Back

zo 17 dec 2017

Rabo Open Stage: Ceres Specials & Christmas Choir

wo 14 feb 2018

Droom! Nederlands Studenten Orkest en Remy van Kesteren

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord.

Akkoord