WASBE2017 - Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' - TivoliVredenburg
Naar agenda
dinsdag 18 juli 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

WASBE2017 – Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’

22,00
uitvoerenden

Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’
Tijmen Botma dirigent
Jorgen van Rijen trombone

programma

P.J. Kessels Fete Sicilienne
Steven Bryant Solo for trombone (premiere)
Alexander Comitas Coming to Light (premiere)
Dirk Brosse Philadelphia Overture
Jan Sandstrom Bombibone BrassBitt
Ola Gjeilo Serenity
Morton Gould Four Latin American Symphonette

aanvang
20:00
€ 18,00
€ 18,00
€ 18,00
€ 22,00
€ 12,00

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

symfonischutrecht meets WASBEgrote zaal

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso (KMKJWF) neemt je in anderhalve uur mee langs hoogtepunten uit ruim een eeuw symfonische blaasmuziek uit Noord-Europa en Amerika. Van het Nederlandse Fete Sicilienne uit 1904 en de vier Latijns-Amerikaanse symphonettes (VS, 1941) tot de gloednieuwe wereldpremiere Coming to Light van Alexander Comitas.   

Tromboneconcert van Bryant
Trombonist Jorgen van Rijen, solo-trombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest, soleert in de Nederlandse premiere van Steven Bryants Solo for trombone. Dit stuk is oorspronkelijk geschreven voor de Amerikaanse trombonist Joseph Alessi, die tijdens het WASBE International Symphonic Wind Band Festival op zijn beurt soleert met American Chamber Winds. De Solo voor trombone werd tot op heden slechts enkele keren uitgevoerd; een unieke kans dus om deze te horen in de uitvoering van trombonegrootmeester Van Rijen.

Schandalen in muziek
Coming to Light is een bijzonder virtuoze compositie, speciaal geschreven voor de KMKJWF, waarin het uiterste van het orkest wordt gevraagd. Componist Comitas geeft een muzikale reactie op de diverse schandalen die de afgelopen jaren aan het licht zijn gekomen: Snowden en zijn ontboezemingen over de NSA, het seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk, Liborgate  in de bancaire sector etc. Sommige daarvan werden eerst gezien als niks meer dan complottheorieen. Welke van de bestaande complottheorieen zullen straks alsnog de waarheid blijken?

KMKJWF is de oudste van de drie professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De uit 53 muzikanten bestaande kapel is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Daarnaast verzorgt het orkest openbare concerten, zoals op 18 juli op het WASBE International Symphonic Wind Band Festival.

WASBE International Symphonic Wind Band Festival
WASBE International Symphonic Wind Band Festival biedt met tien concerten van veertien orkesten in een week een compacte staalkaart van de internationale symfonische blaasmuziek van dit moment. De creme de la creme aan orkesten uit alle windstreken strijkt tussen 15 en 23 juli neer in Utrecht.

Laat je verrassen door gloednieuwe wereldpremieres en beproefd repertoire, door toonaangevende orkesten en internationaal vermaarde solisten. Deze concerten in TivoliVredenburg en de vele openluchtoptredens in de straten, op de pleinen en door de grachten van de stad doen Utrecht een week lang bruisen van de blaasmuziek. Let’s kick some brass!

Website: www.wasbe2017.com
Facebook: @wasbe2017

Wellicht vind je ook interessant

zo 18 nov 2018

Zingende honden blaffen niet 6+

Een vrolijk en verrassend operaconcert

vr 8 jun 2018

White House Cantata

Radio Filharmonisch Orkest & Groot Omroepkoor

zo 3 jun 2018

Vincent van Amsterdam

Winnaar Dutch Classical Talent Award 2016

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord