WASBE2017 - Banda Sinfonica Portuguesa - TivoliVredenburg
Naar agenda
vrijdag 21 juli 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

WASBE2017 – Banda Sinfonica Portuguesa

22,00
uitvoerenden

Banda Sinfonica Portuguesa
Francisco Ferreira dirigent
Henk van Twillert baritonsaxofoon

programma

Luis Carvalho Chiaroscuro, drie sketches voor harmonieorkest
Chiel Meijering The One-punch man, voor solo baritonsax en harmonieorkest
Nelson de Jesus Porto de Saudades
Oliver Waespi Out of earth

aanvang
20:00
€ 18,00
€ 18,00
€ 18,00
€ 22,00
€ 12,00

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

symfonischutrecht meets WASBEgrote zaal

Sinds de oprichting in 2005 maakt de Banda Sinfonica Portuguesa, met als thuishaven het Portugese Porto, furore in binnen- en buitenland. Tot de hoogtepunten behoort het bemachtigen van de eerste prijs in de Concertafdeling op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade van 2011 met het hoogste puntenaantal ooit vergeven.

De Banda Sinfonica Portuguesa biedt een podium aan nationale en internationale solisten en promoot orkestmuziek van Portugese origine. Naar het WASBE International Symphonic Wind Band Festival neemt de Banda twee werken van hedendaagse Portugese componisten mee. Grote orkestwerken met een overduidelijk Portugese achtergrond. De Nederlandse saxofonist Henk van Twillert, niet geheel toevallig werkzaam aan het conservatorium van Porto, soleert in de wereldpremiere van de Nederlandse componist Chiel Meijering. Een solo voor baritonsaxofoon met harmonieorkest, dat hoor je niet zo vaak.

De Banda Sinfonica Portuguesa sluit zijn optreden kleurrijk af met het overrompelende Out of Earth van de Zwitser Oliver Waespi. Een muzikale verkenning van de Metamorfosen van Ovidius, aldus de componist. Het werk beschrijft het pad van de mensheid, de vernietiging door de zondvloed en de heropbouw van het leven op aarde. Een uitdagende compositie, ideaal voor een festival als het WASBE International Symphonic Wind Band Festival!

WASBE International Symphonic Wind Band Festival
WASBE International Symphonic Wind Band Festival biedt met tien concerten van veertien orkesten in een week een compacte staalkaart van de internationale symfonische blaasmuziek van dit moment. De creme de la creme aan orkesten uit alle windstreken strijkt tussen 15 en 23 juli neer in Utrecht.

Laat je verrassen door gloednieuwe wereldpremieres en beproefd repertoire, door toonaangevende orkesten en internationaal vermaarde solisten. Deze concerten in TivoliVredenburg en de vele openluchtoptredens in de straten, op de pleinen en door de grachten van de stad doen Utrecht een week lang bruisen van de blaasmuziek. Let’s kick some brass!

Website: www.wasbe2017.com
Facebook: @wasbe2017

Wellicht vind je ook interessant

zo 4 mrt 2018

Slotconcert Akoesticum Talent Programme

Severin von Eckardstein – Reich & Liszt

za 20 jan 2018

Passe-partout finales Nederlands Vioolconcours

categorieën Iordens A + B, Davina van Wely en Oskar Back

vr 8 jun 2018

Gratis Lunchpauzeconcert

Rabo Next Stage

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord