WASBE2017 - American Chamber Winds - TivoliVredenburg
Naar agenda
dinsdag 18 juli 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

WASBE2017 – American Chamber Winds

17,00
uitvoerenden

American Chamber Winds
David A. Waybright 
dirigent
Joseph Alessi trombone

programma

Mozart Ouverture uit Le Nozze di Figaro
Varese Octandre
Stravinsky Octet voor blaasinstrumenten
Van Zandt Lane Concerto from trombone and winds
Torke Overnight mail

aanvang
16:00
€ 17,00
€ 14,00
€ 14,00
€ 14,00
€ 12,00

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

symfonischutrecht meets WASBEgrote zaal

Het openingsconcert van het WASBE International Symhonic Wind Band Festival is van kamermuziekensemble American Chamber Winds. Zij bieden je een prachtige dwarsdoorsnede van de blaasmuziek door de eeuwen heen. Van de klassieke Mozart via de moderne Varese en Stravinsky naar jonge werken van hedendaagse componisten. Een waardige start van het International Symphonic Wind Band Festival.

American Chamber Winds is een achtkoppig blazersensemble, aangevuld met piano en percussie. Het bestaat uit vooraanstaande blazers en slagwerkers uit de Verenigde Staten. Het ensemble heeft inmiddels een schat aan opnames en internationale optredens op zijn naam staan en is een graag geziene gast op muziekfestivals over de hele wereld. 

Special guest Joseph Alessi
Speciale gast in Utrecht is trombonist Joseph Alessi. Deze solo-trombonist van de New York Philharmonic soleert in het Concerto from trombone en winds van de Amerikaanse componist Peter Van Zandt Lane. De muziek van Van Zandt Lane wordt geroemd om zijn diepgang en complexiteit en voor zijn aantrekkingskracht op zowel musici als publiek.

WASBE International Symphonic Wind Band Festival
WASBE International Symphonic Wind Band Festival biedt met tien concerten van veertien orkesten in een week een compacte staalkaart van de internationale symfonische blaasmuziek van dit moment. De creme de la creme aan orkesten uit alle windstreken strijkt tussen 15 en 23 juli neer in Utrecht.

Laat je verrassen door gloednieuwe wereldpremieres en beproefd repertoire, door toonaangevende orkesten en internationaal vermaarde solisten. Deze concerten in TivoliVredenburg en de vele openluchtoptredens in de straten, op de pleinen en door de grachten van de stad doen Utrecht een week lang bruisen van de blaasmuziek. Let’s kick some brass!

Website: www.wasbe2017.com
Facebook: @wasbe2017

Wellicht vind je ook interessant

ma 26 feb 2018

Van Swieten Society – De geboorte van het strijkkwartet

ma 8 okt 2018

Van Swieten Society

Gioachino Rossini

ma 5 nov 2018

Trio Wanderer

Schumann, Fauré & Brahms

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord