dinsdag 9 maart 2021

Warped Dreamer feat. Arve Henriksen / Donder & Sigbjørn Apeland

Wordt verplaatst

Verplaatst
19:15
zaal open
20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Rang 1
€ 24,-
€ 20,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

uitvoerenden

Warped Dreamer:
Arve Henriksen trompet, electronica
Stian Westerhus gitaar, electronica
Jozef Dumoulin fender rhodes, electronica
Teun Verbruggen drums, electronica

Donder:
Harrison Steingueldoir piano
Casper Van De Velde drummer
Stan Callewaert bas
feat. Sigbjørn Apeland harmonium

dinsdag 9 maart 2021

Warped Dreamer feat. Arve Henriksen / Donder & Sigbjørn Apeland

Wordt verplaatst

Verplaatst

Naar aanleiding van de coronamaatregelen sluiten wij onze deuren tot en met 14 maart 2021. We zoeken voor zoveel mogelijk concerten naar een alternatieve datum. Wij werken er samen met de boeker en musici hard aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. Als dit concert wordt verplaatst naar een nieuwe datum of definitief wordt afgelast, dan worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd via e-mail. Dit kan echter enige tijd duren. Je begrijpt vast dat corona een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom je mail en onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen. Algemene informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier.

Vanavond staan er twee Noors-Belgische jazzformaties op het podium: het Vlaamse pianotrio Donder met de Noorse Sigbjørn Apeland op harmonium, en jazzband Warped Dreamer met de Noorse experimentalisten Arve Henriksen en Stian Westerhus en de Belgische Jozef Dumoulin en Teun Verbruggen.

Warped Dreamer
In Warped Dreamer komen de Noorse experimentalisten Arve Henriksen en Stian Westerhus samen met de Belgische Jozef Dumoulin en Teun Verbruggen. Het Noors-Belgische kwartet lijkt het geluid uit een andere dimensie te vertolken. Met behulp van elektronische effecten lapt deze band alle conventies aan zijn laars, zonder daarbij in willekeur te vervallen. De bandleden vinden elkaar in hun brutale experimentalisme en liefde voor breed opgezette soundscapes die duidelijk geïnspireerd zijn door het uitgestrekte Noorse landschap. Deze band staat garant voor een enerverend concert, waarin alle gangbare opvattingen over jazz hun toepassing lijken te verliezen. ‘Warped Dreamer brengt leven in een brouwerij waar impro en elektro van hoge gisting geschonken wordt,’ aldus Inside Jazz.

Donder & Sigbjørn Apeland
De Vlaamse band Donder is geen doorsnee piano trio. De jonge Belgen gaan bij elk album op zoek naar een nieuwe benadering en een nieuw geluid. Het idee voor het nieuwe album komt voort uit ontmoetingen met de Noorse muziekscene, die de afgelopen jaren baanbrekende muziek heeft voortgebracht. Vanavond slaat Donder de handen ineen met de Noorse Sigbjørn Apeland, die het trio aanvult met harmonium. Zijn muzikale stijl is diep geworteld in de Noorse traditionele muziek, die gekenmerkt wordt door improvisatie, gevoel voor melodie en complexe ritmes. Samen verkennen Donder en Apeland de mogelijkheden om de Belgische jazz, net als in Noorwegen, in te bedden in een lokale muzikale traditie.

Het concert van Donder feat. Sigbjørn Apeland is vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verplaatst van 10 december 2020 naar de bovenstaande datum. Actuele informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen ticketkopers daarom om hun mail goed in de gaten te houden.