Zaal open
Aanvang
Regulier
€ 48,-
CJP
€ 24,-
Jongere t/m 29
€ 24,-
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Leeuwenbergh
Joost Willemze harp
Soheil Shayesteh live electronics

Bartolomeus Gasthuis
Oriol Marès klarinet
Talal Fayad Oud

DUMS
Woodcraft
Noah Hassler-Forest viool
Reinout de Vey Mestdagh cello
Joshua Herwig cello
Ischa Kooistra cello
Wouter Torringa viool

Locatie
Leeuwenbergh

Wandelconcerten - startlocatie Leeuwenberg

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

incl. servicekosten

Tijdens de wandelconcerten maak je een wandeling langs drie locaties en drie ensembles. Prijs is voor de drie concerten samen en inclusief lunch to go.

Leeuwenbergh - Around the World - Joost Willemze & Soheil Shayesteh
Wie de harp alleen maar associeert met fijne salonmuziek zal zijn mening na vandaag gaan bijstellen. Harpist Joost Willemze, winnaar van o.a. de GrachtenfestivalPrijs 2023, neemt je mee naar een wijd spectrum aan klanken zoals je de harp nog niet eerder hebt gehoord. In de prachtige Leeuwenberghkerk giet hij harp-klassiekers in een nieuw jasje en creëert hij een wereld met klankuitersten in een samenwerking met live electronics-artiest Soheil Shayesteh.

Bartolomeus Gasthuis  - Around the World - Oriol Marès & Talal Fayad - Estuarium
Talal Fayad, een Syrische vertolker van Turkse en Arabische muziek op de Oud en Oriol Marès, een Latin klarinettist uit Girona, Spanje. Deze musici, met verschillende culturele achtergronden, beiden (oud)-student aan Codarts Rotterdam en momenteel woonachtig in Nederland, gaan in dit duo via eigen arrangementen en composities op zoek naar een gemeenschappelijke artistieke basis. Ze leerden elkaar kennen dankzij Culture Shock, Utrecht en de combinatie bleek zo'n schot in de roos dat vele concerten volgden.

Ze presenteren vandaag Estuarium: een muzikale samensmelting van Latijnse en Arabische invloeden. Een divers programma boordevol eigen composities en arrangementen. Ze proberen in Estuarium constant dichter bij de ander te komen; Talal begeleidt met akkoorden op de Oud terwijl Oriol improviseert in oneven maten. Een constante interactie en invloeden uit beide culturen passeren doorlopend de revue. Laat je meenemen op een emotioneel geladen reis langs Latijns-Amerika en het Midden-Oosten met een snufje jazz.

DUMS - Around the World - Woodcraft
Bezettingen heb je in alle soorten en maten, maar drie cello’s en twee violen is zacht gezegd ongewoon. Woodcraft doet alles een beetje anders – en laat het klinken als de enige optie. Het kwintet is ook meer een band dan een ensemble. De vijf vrienden van Woodcraft componeren hun eigen muziek en bewegen daarbij vrijelijk tussen de genres, van klassiek tot folk en van jazz tot minimal. Voorop staat steeds het aanstekelijke samenspel, fijngeslepen door jarenlang op straat te musiceren en te improviseren. Eerder stonden ze al op de Cello Biënnale, het Fringe Festival Edinburgh en het Grachtenfestival. In december 2022 sleepte Woodcraft zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht bij de Dutch Jazz Competition in het Bimhuis.

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht presenteert muziek in kleine bezetting op het allerhoogste niveau.

Meer IKFU