zaterdag 22 augustus 2020

Walk The Line: Piano

Vier pianoconcerten – van (neo)klassiek tot jazz – in één tour door TivoliVredenburg

geweest

Walk The Line

uitvoerenden

Bram de Looze
Gerard Bouwhuis & Sepp Grotenhuis /
Gerard Bouwhuis & Guus Janssen
Nino Gvetadze
Pieter De Graaf

programma

14:30 
15:10
15:40
16:15
18:30
19:40
20:15 
20:50

zaterdag 22 augustus 2020

Walk The Line: Piano

Vier pianoconcerten – van (neo)klassiek tot jazz – in één tour door TivoliVredenburg

geweest

Tijdens Walk The Line nemen we je mee op een unieke tour door ons gebouw. Onderweg maak je vier tussenstops in Hertz, Cloud Nine, Pandora en Ronda. Deze tour geeft je de unieke kans om in één bezoek diverse zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Walk The Line en verbreed je horizon!

Op zaterdag 22 augustus presenteren we een speciale piano-editie, waarbij de veelzijdigheid van pianomuziek wordt gevierd: van (neo)klassiek tot jazz en van eigen werk en improvisaties tot stukken van bekende componisten als Debussy en Stravinksy. Verschillende pianisten laten horen hoe zij het instrument tot zijn recht laten komen, zoals Bram de Looze, Gerard Bouwhuis, Sepp Grotenhuis, Guus Janssen, Nino Gvetadze en Pieter De Graaf. Lees hier de uitgebreide programmatoelichting van de programmeur.

Er zijn acht tours per dag, en in de line-up in de middag verschilt ietwat van de line-up in de avond:

 • Middagline-up (tours met aanvangstijden 14:30, 15:10, 15:40, 16:15): Bram de Looze, Gerard Bouwhuis & Sepp Grotenhuis, Nino Gvetadze, Pieter De Graaf.
 • Avondline-up (tours met aanvangstijden 18:30, 19:40, 20:15, 20:50):
  Bram de Looze, Gerard Bouwhuis & Guus Janssen, Nino Gvetadze, Pieter De Graaf.

De line-up:

 • Bram de Looze

  Bram de Looze is in korte tijd uitgegroeid tot een van de centrale spelers van de Belgische jazz. De jonge pianist werd bekend met o.a. zijn LABtrio, een van de spannendste jazztrio’s van het moment. Afgelopen vijf jaar stortte de Looze zich o.a. op zijn solowerk, met vaak een bijzonder instrument in de hoofdrol. Tijdens dit concert presenteert de Looze een selectie van zijn solowerk.

 • Gerard Bouwhuis & Sepp Grotenhuis | Gerard Bouwhuis & Guus Janssen

  Alle tours t/m 16:15 uur: Gerard Bouwhuis & Sepp Grotenhuis
  Alle tours vanaf 18:30 uur: Gerard Bouwhuis & Guus Janssen

  Stravinsky’s Sacre du Printemps is een van de grote muzikale meesterwerken van de twintigste eeuw. Zonder de Sacre zou de muziekwereld er anders uitzien. Tijdens de middagtours van Walk The Line spelen Gerard Bouwhuis en Sepp Grotenhuis Stravinsky’s eigen bewerking voor piano quatre-mains. Oorspronkelijk was de muziek besteld door Serge Diaghilev voor zijn fameuze – en destijds choquerende –  Ballets Russes. De intrigerende, sterk ritmische partituur bevat zoveel nieuws dat het ook nu nog een ware belevenis is om het stuk live te kunnen beluisteren.

  In de avondtours staat Gerard Bouwhuis met pianist Guus Janssen op het podium. Wat op het programma staat is een verrassing, maar de nadruk ligt bij dit concert op improvisatie.

 • Nino Gvetadze

  De Georgische pianiste Nino Gvetadze begon haar studie in haar geboorteplaats Tbilisi, maar kwam in 2002 naar Nederland om verder te studeren met Paul Komen en Jan Wijn. In 2008 veroverde ze de tweede prijs, de publieksprijs én de persprijs op het Franz Liszt Pianoconcours, en in 2010 ontving ze de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award. Gvetadze heeft inmiddels opgetreden in alle hoeken van de wereld en ze maakte solo-cd’s met werken van o.a. Chopin, Liszt, Rachmaninov en Debussy. Tijdens Walk The Line hoor je haar interpretatie van Debussy.

 • Pieter de Graaf

  De Nederlandse pianist/componist Pieter de Graaf heeft al een muzikale carrière achter de rug met zijn jazz-ensemble Pieter de Graaf Trio en met The Kyteman Orchestra, maar is ook bekend om zijn solowerk, zoals Fermata. Met inspiratiebronnen als Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt hij geïmproviseerde, neoklassieke pianomuziek. Vergelijkingen met Nils Frahm en Einaudi liggen voor de hand, maar met zijn pop- en jazzinvloeden weet De Graaf een uniek eigen geluid te creëren.

Wat kun je verwachten?

Vanaf de aanvangstijd is er 10 minuten inlooptijd, daarna start de tour. Een tour duurt ruim twee uur en er starten zowel ’s middags als ’s avonds tours. Er kunnen vijftig mensen mee per tour. De garderobe is gesloten, jassen mogen mee naar binnen. Voor grote tassen zijn lockers aanwezig, maar we raden je aan niet te veel mee te nemen. Onderweg maak je een tussenstop in drie verschillende zalen voor een concert. In alle zalen zijn alleen zitplaatsen. Natuurlijk is er ook tijd voor een drankje onderweg. Halverwege de tour is er een pauze op Park 6, waar je geniet van het uitzicht, een expositie kunt bezoeken en waar je de gids alles kunt vragen wat je altijd al had willen weten.

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg

We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd, zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een geldig ticket. Bereid je goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.

Lunch en diner
Maak je middag of avond compleet en bestel lunch of diner bij je ticket. Bij zowel ons grandcafé Het Gegeven Paard als bij onze bar-brasserie Danel  ben je van harte welkom.

Het Gegeven Paard
Lunch: 12 uurtje (vegan/vlees/vis) - € 14,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig
Diner: saté / weedburger / fish ’n chips - € 17,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig

Danel
Lunch: baguette cuban / baguette gerookte zalm / twee vegan kroketten op brood - € 9,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig
Diner: driegangen keuzemenu - € 27,50 – minimaal 2 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig

Neem contact op met Het Gegeven Paard of Danel indien je op een afwijkende tijd wil lunchen of dineren.