Programma

14.30 uur
15.00 uur

15.30 uur
16.15 uur

19.00 uur
19.30 uur 
20.15 uur

Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Walk The Line: Literatuur & Spoken Word

Ontdek vier schrijvers en performers in een tour door TivoliVredenburg

Geweest

Tijdens Walk The Line nemen we je mee op een unieke tour door ons gebouw. Onderweg maak je vier tussenstops in de Ronda, Pandora, Hertz en Cloud Nine. Deze tour geeft je de unieke kans om in één bezoek diverse zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Walk The Line en verbreed je horizon.

Op zondag 9 augustus staat Walk the Line in het teken van literatuur en spoken word. Schrijvers en dichters raken als geen ander de kern van de tijdsgeest en weten ons keer te raken met verrassende inzichten en rake woorden. Speciaal voor deze Walk The Line hebben we de handen ineen geslagen met de leukste literaire clubs van Utrecht, te weten Mensen Zeggen Dingen, De Utrechtse Boekenbar, Savannah Bay en International Literature Festival Utrecht (ILFU). Samen presenteren zij een uiteenlopende reeks schrijvers en performers, die zich allen uitspreken over de vraag: wat is thuis?

  • Middagline-up (tours met aanvangstijden 14.30 uur - 15.00 uur - 15.30 uur - 16.15 uur): dichter Maarten van der Graaff (Hertz), spoken word artiesten Kalib Batta & Jasper Albinus (Cloud Nine), hiphoponderzoeker Aafje de Roest (Pandora) en spoken word artiesten Sara van Gennip & Ozan Aydogan (Ronda).

  • Avondline-up (tours met aanvangstijden 18.30 uur - 19.00 uur - 19.30 uur - 20.15 uur): Schrijver Auke Hulst (Hertz), dichter Ellen Deckwitz met dichter, muzikant en theatermaker Robin Block (Cloud Nine), journalist en schrijver Pete Wu (Pandora) en de spoken word artiest Joost Oomen en hiphopper Gianski (Ronda).

Programma

Jasper Albinus

Jasper Albinus treedt sinds een aantal jaar op als dichter en spoken word-artiest. Zijn dichtkunst en performance gebruikt hij als instrumenten om vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en politiek voelbaar te maken. Soms staat hij op een literair festival, dan weer in het theater of hij levert een poëtische bijdrage aan een debat. Hij is aangesloten bij Poetry Circle en volgde het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds.

Ozan Aydogan

Ozan Aydogan won niet voor niks het NK Poetry Slam in 2018. In zijn werk waarin verhaal, beeld en klank nooit onafgewogen ten tonele verschijnen, poogt Ozan iedere keer weer met de persoonlijke plectrum de universele snaar te bespelen.

Kalib Batta

Kalib Batta is een afro-Caribische, polyamoureuze, panromantische, demiseksuele nongender artiest, muzikant en schrijver. In hun werk spelen integratie, racisme, identiteit, queerness en gender een belangrijke rol. Kalib stond al op menig spoken word-podium, en momenteel werkt hen aan hun eerste debuutroman. 

Robin Block

Robin Block is dichter, muzikant en theatermaker. In zijn werk combineert hij poëzie, klank en beweging. Samen met de Indonesische schrijfster Angelina Enny schreef hij de poëziebundel In Between, Di Antara, waarin zij de gedeelde geschiedenis belichten vanuit persoonlijke verhalen. Momenteel speelt hij de storytelling show Samudra over zijn roots-reis naar Indonesië en werkt hij aan een nieuwe dichtbundel over dit thema.

Ellen Deckwitz

Ellen Deckwitz schrijft bundels en boeken (o.a. Zo word je een geweldige dichter en Olijven moet je leren lezen). Daarnaast presenteert ze geregeld poetry slams, won er zelf ontelbare, haalde de finale van De slimste mens, trekt de wereld over om nieuwe poëzie te ontdekken, maakt theater en schrijft daarnaast wekelijkse columns in zowel NRC Handelsblad als De Morgen.

Sara van Gennip

Sara van Gennip schrijft moderne mythes waarin een duivels dilemma centraal staat. Ritmisch, beeldend, zintuiglijk. Vaak zijn het verhalen waarin mensen discussiëren, liefhebben en geloven tegen beter weten in. Sara studeerde in 2012 af aan de (drama)schrijfopleiding van de HKU en filosofeerde daarna verder aan de UvT. Theater schrijft ze graag en veel. Verder treedt Sara veelvuldig op met korte verhalen op diverse literaire podia en festivals zoals Lowlands en de Parade. Religie en de tol van idealen zijn belangrijke thema’s in haar werk.

Gianski

Gianski is een rapper, zanger en producer uit Amsterdam met Joegoslavische roots. 

Maarten van der Graaff

Maarten van der Graaff debuteerde in 2013 met Vluchtautogedichten. In 2014 werd deze bundel met de C. Buddingh’-prijs bekroond. In 2015 publiceerde hij Dood werk, zijn tweede bundel, die met de J.C. Bloem-poëzieprijs werd bekroond. In 2017 verscheen zijn debuutroman Wormen en engelen. In 2020 publiceerde hij de dichtbundel Nederland in stukken.

Auke Hulst

Auke Hulst schreef succesvolle romans Kinderen van het ruige land, Slaap zacht, Johnny Idaho en En ik herinner met Titus Broederland. Daarnaast maakte hij de literaire reisboeken De eenzame snelweg en Motel Songs. Naast schrijver is Auke Hulst literatuurcriticus, essayist en muzikant. Zijn optreden op 9 augustus zal bestaan uit een combinatie van voorlezen, vertellen, muziek en beeld.

Joost Oomen

Joost Oomen is dichter en schrijver. Hij publiceerde de poëziebundels Vliegenierswonden en De stort en maakte de vinylsingle Joost Oomen. Joost is een begenadigd performer en trad onder andere op bij Crossing Border, Lowlands en het Gedichtenbal. In 2016 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij zijn novelle De zon als hij valt over de reis die een jongen, een meisje, een oog en een pols afleggen om samen te zijn. De tekst werd bewerkt voor theater door Toneelgroep Azijn en toerde in 2019 door Nederland. Zijn debuutroman Het Perenlied verschijnt begin november.

Aafje de Roest

Aafje de Roest promoveert op culturele identiteitsvorming onder Nederlandse jongeren in online Nederlandse jeugdcultuur. Aan de hand van van beelden uit videoclips analyseert en interpreteert ze het ’thuis’ in hedendaagse Nederlandse hiphop, samen met het publiek.

Pete Wu

Pete Wu maakt als journalist, documentairemaker en schrijver het liefst verhalen over stemmen en perspectieven die normaliter niet gehoord worden in de traditionele media. Afgelopen juni verscheen zijn documentaireserie Pete en de Bananen, over liefde en daten als Nederlander met een Chinees uiterlijk, die hij maakte voor VPRO Dorst.

Wat kun je verwachten?

Een tour duurt twee uur en er starten zowel ’s middags als ’s avonds tours. Er kunnen veertig mensen mee per tour en de voertaal is Nederlands. De garderobe is gesloten, jassen mogen mee naar binnen. Voor grote tassen zijn lockers aanwezig, maar we raden je aan niet te veel mee te nemen. Onderweg maak je een tussenstop in vier verschillende zalen voor een optreden. In alle zalen zijn alleen zitplaatsen. Natuurlijk is er ook tijd voor een drankje onderweg. Halverwege de tour is er een pauze op Park 6, waar je geniet van het uitzicht, een expositie kunt bezoeken en waar je de gids alles kunt vragen wat je altijd al had willen weten.

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg

We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd, zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een geldig ticket. Bereid je goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.

Lunch en diner
Maak je middag of avond compleet en bestel lunch of diner bij je ticket. Bij zowel ons grandcafé Het Gegeven Paard als bij onze bar-brasserie Danel  ben je van harte welkom.

Het Gegeven Paard
Lunch: 12 uurtje (vegan/vlees/vis) - € 14,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig
Diner: saté / weedburger / fish ’n chips - € 17,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig

Danel
Lunch: baguette cuban / baguette gerookte zalm / twee vegan kroketten op brood - € 9,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig
Diner: driegangen keuzemenu - € 27,50 – minimaal 2 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig

Neem contact op met Het Gegeven Paard of Danel indien je op een afwijkende tijd wil lunchen of dineren.

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg

We ontvangen je graag! Maar: alles is anders is coronatijd, zo ook je bezoek. Bereid je goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.