zaterdag 15 augustus 2020

Walk The Line: Indie #2

Ontdek vier indiebands in één tour door TivoliVredenburg

geweest

Walk The Line

programma

15.00 uur
15.45 uur
16.15 uur
16.50 uur
19.10 uur

19.45 uur
20.15 uur

20.50 uur
21.30 uur

locatie
TivoliVredenburg
zaterdag 15 augustus 2020

Walk The Line: Indie #2

Ontdek vier indiebands in één tour door TivoliVredenburg

geweest

Tijdens Walk The Line nemen we je mee op een unieke tour door ons gebouw. Onderweg maak je vier tussenstops in de Ronda, Pandora, Hertz en Cloud Nine. Deze tour geeft je de unieke kans om in één bezoek diverse zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Walk The Line en verbreed je horizon.

Na uitverkochte indietours op 11 en 12 juli presenteren we op vrijdag 14 augustus en zaterdag 15 augustus weer een speciale indie-editie van Walk The Line met Pip Blom, Nouveau Vélo, SONS, Pitou, The Visual, Radar Men From The Moon, Rats on Rafts en The Klittens. Er zijn negen tours per dag, en de line-up (van steeds vier bands per tour) verschilt – de samenstellingen vind je hieronder.

Zaterdag 15 augustus

 • Middagline-up (tours met aanvangstijden 15.00 uur - 15.45 uur - 16.15 uur - 16.50): The Visual, The Klittens, Rats on Rafts, SONS
 • Avondline-up (tours met aanvangstijden 19.10 uur - 19.45 uur - 20.15 uur - 20.50 uur - 21.30 uur): Pitou, Nouveau Vélo, Radar Men From The Moon, Pip Blom

Programma

 • Nouveau Vélo

  Op het laatste album van Nouveau Vélo, Reflections., toont de band een nieuw soort gedrevenheid en een warmer, speelser geluid. Want waar Nouveau Velo in het verleden zich nog weleens verschool achter effecten en galm, omarmt Reflections definitief de pure popmelodie en vergelijkingen met bands als R.E.M., Orange Juice, Real Estate en The Feelies zijn daardoor nooit ver weg. Afgelopen juni kwam de single Matryoshka uit.

 • Pip Blom

  De Amsterdamse Pip Blom maakt rammelige indiepop met een twist en speelde met haar band al honderden liveshows op o.a. Eurosonic Noorderslag en The Great Escape. Vorig jaar debuutalbum Boat uit.

 • Pitou

  De muziek van de Amsterdamse songwriter en zangeres Pitou wordt gekarakteriseerd door haar opvallende stem en bijzondere composities, die breekbaar en sterk tegelijk aanvoelen. In haar tijdloos esthetische stijl laat Pitou haar achtergrond in klassieke muziek doorschemeren. Ze speelde o.a. op Best Kept Secret en Into The Great Wide Open, en tourde door Nederland, Belgie, Italie, Turkije, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Na twee ep’s werkt ze aan haar debuutalbum, gepland voor 2021.

 • Radar Men From The Moon

  Radar Men From The Moon is een experimentele psychrockband uit Eindhoven. Elk album is anders, maar nieuwste album The Bestial Light spant de kroon. Het album, dat lovende recencies kreeg, wordt omschreven als ‘acid metal’, een mis van zwarte ritmes en postpunkscherpte.  

 • Rats on Rafts

  Eind 2019 verscheen de meest recente single van Rats on Rafts getiteld ‘Where Is My Dream?’ op het Rotterdamse Spazz Records. Een eerste voorproef van het nieuwe werk van Rats on Rafts speelt als een David Lynch film met dromen, nachtmerries en de realiteit waarbij de luisteraar constant mee wordt genomen door een andere dimensie om uiteindelijk via de uitloopgroef weer terug te keren naar de echte wereld. Een gelimiteerde 7” vinyl single met een minstens net zo bizarre hoes werd dan ook door de ratten in hun eigen analoge studio opgenomen. We gaan er dan ook vanuit dat we deze avond meer van deze nieuwe wereld zullen zien en horen.

 • SONS

  Psychedelicsche garagepunk is hoe je de muziek van SONS kunt omschrijven. In 2019 kwam hun veelzijdige debuutalbum Family Dinner uit, wat lovende reviews opleverde. Hun liveshows staan te boek als indrukwekkend energiek.

 • The Klittens

  Dit Amsterdamse vijftal heeft dan misschien wel een grote mond maar ook een klein hartje. De indiefuzzliedjes worden gemengd met een DIY-houding en een tikje feminisme. Het resultaat is te vinden in de schijnbaar lichtvoetige maar in realiteit eerder morbide postpunkliedjes.

 • The Visual

  The Visual is gelaagde melodieën, dissonantie en een weelderige atmosfeer maar vooral Anna van Rij’s . troostvolle en zwoele stem. Thema’s als identiteit, gender and relaties zijn belangrijk in de muziek van The Visual. 

Wat kun je verwachten?

Naar ticketkopers sturen we kort van tevoren een mail met extra informatie. Heb je deze mail gemist? Deze is hier te zien. Help drukte te voorkomen en kom niet eerder dan de tijd die staat aangegeven op je ticket. Vanaf dat tijdstip is er 10 minuten inlooptijd, daarna start de tour.

Een tour duurt ongeveer 2,5 uur en er starten zowel ’s middags als ’s avonds tours. Er kunnen vijftig mensen mee per tour en de voertaal is Nederlands. De garderobe is gesloten, jassen mogen mee naar binnen. Voor grote tassen zijn lockers aanwezig, maar we raden je aan niet te veel mee te nemen. Onderweg maak je een tussenstop in vier verschillende zalen voor een concert. In alle zalen zijn alleen zitplaatsen. Natuurlijk is er ook tijd voor een drankje onderweg. Halverwege de tour is er een pauze op Park 6, waar je geniet van het uitzicht, een expositie kunt bezoeken en waar je de gids alles kunt vragen wat je altijd al had willen weten.

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg

We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd, zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een geldig ticket. Bereid je goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.

Lunch en diner
Maak je middag of avond compleet en bestel lunch of diner bij je ticket. Bij zowel ons grandcafé Het Gegeven Paard als bij onze bar-brasserie Danel  ben je van harte welkom.

Het Gegeven Paard
Lunch: 12 uurtje (vegan/vlees/vis) - € 14,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig
Diner: saté / weedburger / fish ’n chips - € 17,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig

Danel
Lunch: baguette cuban / baguette gerookte zalm / twee vegan kroketten op brood - € 9,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig
Diner: driegangen keuzemenu - € 27,50 – minimaal 2 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig

Neem contact op met Het Gegeven Paard of Danel indien je op een afwijkende tijd wil lunchen of dineren.