zondag 4 juli 2021

Walk The Line: Americana Album Release Special

Drie lockdown albums in een mini festival

geweest

BEKIJK ONS GEHELE ROOTSPROGRAMMA HIER

programma

14:00
15:00
19:00
20:00

locatie
TivoliVredenburg
zondag 4 juli 2021

Walk The Line: Americana Album Release Special

Drie lockdown albums in een mini festival

geweest

Er is een servicemail met meer informatie naar de kaartkopers gestuurd. Deze niet ontvangen? Klik dan hier voor praktische info rondom het concert.

Na het succes van Walk The Line: Ramblin' Roots afgelopen jaar keren we deze zomer met nog een Walk The Line Americana special om je vingers bij af te likken. Op zondag 4 juli presenteren we namelijk  Walk The Line: Americana Album Release Special, waarin we je meenemen op een unieke americana & roots tour door ons gebouw Onderweg maak je drie tussenstops in de Hertz, Pandora en Cloud Nine voor drie album release shows van niemand minder dan Ad Vanderveen, Ellen Shae en The Bayou Mosquitos. Deze tour geeft je de unieke kans om in één bezoek diverse zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is.

  • Ad Vanderveen

    Singer-songwriter Ad Vanderveen wordt weleens ‘de Nederlandse Neil Young’ genoemd. Als je naar het titelnummer luistert van zijn nieuwe album Release (mei 2021), begrijp je meteen waarom: de muzikale overeenkomsten zijn er, en Vanderveens stem is net als die van Young breekbaar en doordringend tegelijk. In zijn lange carrière werkte Vanderveen samen met grootheden als Al Kooper en Flaco Jimenez en onlangs werd hij door Van Morrisson gevraagd als voorprogramma. Deze veteraan met ruim 30 albums op zijn naam mogen we beschouwen als de godfather van de Nederlandse americana.

  • Ellen Shae

    De muziek van de Zeeuwse singer-songwriter Ellen Shae valt niet alleen op door de verzorgde sound, maar vooral ook door haar heldere stemgeluid. Haar derde album Caged Bird, waarop ze o.a. samenwerkte met de Amerikaanse singer-songwriter Tom Mank, verscheen in november 2020 – de titel geeft niet alleen aan hoe we ons voelden tijdens de lockdowns, maar is ook persoonlijk: Ellen Shae is altijd op zoek naar de vrijheid om te leven van/voor de muziek, niet gehinderd door vaste banen en andere beslommeringen.

  • The Bayou Mosquitos

    De bandleden van The Bayou Mosquitos mogen dan allemaal uit Nederland komen, hun hart hebben ze al dertig jaar geleden verloren aan de muziek uit Lousiana en Texas. Americana, texmex, cajun, rhythm & blues en country zijn de ingrediënten van de rijk gevulde muzikale gumbo die The Bayou Mosquitos serveren. Om hun dertigjarige jubileum te vieren verscheen in 2021 het album (plus fotoboek!) Compadres, opgenomen in hun homestudio met gasten als Tineke Schoemaker, Beatrice van der Poel en Jan Donkers. Verwacht eigen werk en covers van Ry Cooder, Flaco Jimenez en Los Lobos.  

Wat kun je verwachten?
Een tour duurt twee uur. Er kunnen vijftig mensen mee per tour en de voertaal is Nederlands. De garderobe is gesloten, jassen mogen mee naar binnen. Voor grote tassen zijn lockers aanwezig, maar we raden je aan niet te veel mee te nemen. Onderweg maak je een tussenstop in drie verschillende zalen voor een album release show. In alle zalen zijn alleen zitplaatsen. Natuurlijk is er ook tijd voor een drankje onderweg. Halverwege de tour is er een pauze op Park 6, waar je geniet van het uitzicht en waar je de gids alles kunt vragen wat je altijd al had willen weten.

Zie ook

do 25 nov 2021

Judy Blank

Mix van groovy americana met eigenwijze folk- en rootspop

di 22 feb 2022

Blackberry Smoke

Onversneden en pure southern rock à la ZZ Top en Lynyrd Skynyrd