dinsdag 11 januari 2022

Wake Up! Stories // Survival of the Fittest

Over fotografie en de toekomst van de (mens op) aarde

Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:30
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

Ongeplaceerd
€ 10,-
€ 9,25

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

programma

Louisiana van Onna
Corine van Impelen

locatie
dinsdag 11 januari 2022

Wake Up! Stories // Survival of the Fittest

Over fotografie en de toekomst van de (mens op) aarde

Hoe kunnen kleine, persoonlijke verhalen een groot effect hebben en mensen wakker schudden over het feit dat het helemaal niet zo lekker gaat met de aarde? In de programmareeks WAKE UP! Stories stellen we de rol van de fotograaf in maatschappelijk kwesties centraal en nodigen we het publiek uit om hierover mee te praten. Twee fotografen met aangrijpende persoonlijke fotografieprojecten en twee andere experts geven je een nieuw perspectief op het probleem en dagen jou als publiek uit om ook jouw steentje bij te dragen aan de discussie.

Iedere editie bespreken we een ander subthema, wat de eerste editie Survival of the Fittest zal zijn. Onder andere Louisiana van Onna (maker van het project 'The Butterfly Defect', over een uitstervende vlinder) en Rutger van der Hoeven (Cultuurhistoricus aan de UU en buitenlandredacteur De Groene Amsterdammer) gaan met elkaar en het publiek in gesprek.  Waarom is het project The Butterfly Defect van belang voor bewustmaking van de mens over biodiversiteit? Hoe kan publieke communicatie meewerken aan een activistischer houding in jouw leven? Hoe draagt de samenwerking tussen deze twee expertises bij aan de grote, nodige Wake Up call?

Ticketinformatie
Voor dit programma zijn drie soorten tickets te koop:
Regulier: €10,-
Groepsticket voor 2 personen: €18,50
Livestreamticket: €5,-
Als je een livestreamticket koopt, ontvang je een ticket met hierop de link naar de livestream en een uniek wachtwoord waarmee je de livestreampagina kunt openen.

WAKE UP! Stories hebben als doel om een beweging in gang te zetten. Het begint bij een idee, het idee wordt een beeld, gaat verder met een gesprek en loopt dan over tot actie. Wake up, kom bijeen, kom in actie! 

Foto: Louisiana van Onna