maandag 3 februari 2020

Waarom de meeste mensen deugen

College Rutger Bregman

geweest
talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:15
zaal open
20:00
aanvang
22:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
maandag 3 februari 2020

Waarom de meeste mensen deugen

College Rutger Bregman

geweest

Dit is een avond over een radicaal idee.

Een idee waar machthebbers al eeuwen bang voor zijn. Waar religies en ideologieën zich tegen hebben gekeerd, media maar weinig over berichten en de geschiedenis één lange ontkenning van lijkt.

Het idee: de meeste mensen deugen. Dat toont Rutger Bregman aan in dit Correspondent College, gebaseerd op zijn nieuwe boek.

Met overdonderende bewijs en verrassendste verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie, laat Bregman zien dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede.

Na deze avond weet je dat de wereld radicaal kan veranderen en kijk je voor altijd anders naar het nieuws, de politiek, en de wereld om je heen.

Rutger Bregman is historicus. Zijn bestseller ‘Gratis geld voor iedereen’ verscheen in 32 landen. In september publiceerde hij De meeste mensen deugen bij De Correspondent.

Informatie over de kaartverkoop
Voor dit college zijn vaste zitplaatsen beschikbaar. Let op: in dit college wordt veelvuldig gebruik gemaakt van foto- en videomateriaal. De plekken op de derde rang bieden minder goed zicht op het videoscherm. De spreker is vanaf alle zitplaatsen wel goed te zien.

Dit is een programma van het Haagsch College en de Correspondent.