Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 28 september 2019

Waanzin Festival 2019

Filosofische zoektocht naar de grens tussen normaal en abnormaal

€ 37,50

incl. servicekosten

Bestel tickets
zaal open
11:00
aanvang
12:30
verwachte eindtijd
18:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zaterdag 28 september 2019

Waanzin Festival 2019

Filosofische zoektocht naar de grens tussen normaal en abnormaal

€ 37,50

incl. servicekosten

Bestel tickets

"Mensen zijn natuurlijke verhalenvertellers", aldus Sigmund Freud, de grondlegger van de psychoanalyse. Onze verhalen zorgen ervoor dat we ons leven als zinvol beschouwen. Toch kiezen we tegenwoordig om psychische aandoeningen eerder met medicijnen te behandelen dan met persoonlijke aandacht. Door de groeiende aandacht voor big data en evidence-based studies raken bijzondere case studies onderbelicht.

Op het Waanzin Festival 2019 staan persoonlijke verhalen centraal. Sommige zijn pijnlijk en traumatisch, andere maken je aan het lachen. Die verhalen zijn krachtig. Ze kunnen ons samenbrengen of licht op onrechtvaardigheid werpen. Dankzij verhalen ontdek je dat je niet de enige bent, maar ook dat depressie, autisme en schizofrenie voor iedereen anders zijn. We bespreken de kracht van verhalen, maar ook de keerzijde van die kracht. Verhalen kunnen gemakkelijk worden misbruikt om nieuwe producten en behandelingen op de markt te brengen. Hoe voorkomen we dat persoonlijke verhalen omslaan in disability tourism of patient porn?

Het Waanzin Festival is hét event waar wetenschappers, kunstenaars, filosofen en ervaringsdeskundigen de grens tussen normaal en abnormaal bevragen. Op het Waanzin Festival omarmen we samen het afwijkende en vieren we de diversiteit van de mens. Daarmee sluiten we aan bij een bredere beweging van bezorgde burgers en zorgprofessionals die diagnosedrift bevragen.

Het Waanzin Festival is een programma van Filosofie Magazine.

Zie ook

di 26 nov 2019

Pussy Riot

Russische feministische en politieke punkrockband

di 8 okt 2019

De wereld volgens China

Wat willen de Chinese machthebbers met ons?

ma 4 nov 2019

Wat een ramp #3 – Rouw en veerkracht

Lezing door antropoloog Annemarie Samuels en psycholoog Paul Boelen