woensdag 13 oktober 2021

Vrouwkje Tuinman, Lisa Jacobs & Ksenia Kouzmenko

Muziek & Literatuur

Uit de serie

Muziek en literatuur

Ongeplaceerd
€ 28,-
€ 22,40

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.

uitvoerenden

Vrouwkje Tuinman schrijver & verteller
Lisa Jacobs viool
Ksenia Kouzmenko piano

programma

Aanvang 20:00
Zaal open 21:00

Muziek van Paganini, Schumann, Liszt en Rossini

locatie
woensdag 13 oktober 2021

Vrouwkje Tuinman, Lisa Jacobs & Ksenia Kouzmenko

Muziek & Literatuur

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

De Duivelskunstenaar, naar het boek Afscheidstournee van Vrouwkje Tuinman vertelt over leven, dood en nalatenschap van de geroemde en verguisde vioolvirtuoos Niccolò Paganini. Als Paganini overlijdt, laat hij een zoon van bijna vijftien achter, een flinke erfenis, een bijzondere collectie instrumenten – en zijn lichaam. De jonge Achille krijgt geen toestemming zijn vader, verketterd als ‘violist des duivels’, te begraven. Aan zijn onconventionele kindertijd, waarin hij continu op reis was met zijn alleenstaande vader, komt een einde. Op eigen benen staan en eigen keuzes maken blijkt niet eenvoudig, al helemaal omdat Achille verhuizing na verhuizing de kist van zijn vader met zich mee moet slepen.

Het wonderlijke verhaal van de Paganini’s vertelt over trouw, familiebanden, toewijding, geloof en ongeloof, eerzucht en de keerzijde daarvan. Bovenal stelt Afscheidstournee de vraag hoe je verder leeft zonder afscheid te kunnen nemen. Een intieme vertelling door violist Lisa Jacobs en schrijver Vrouwkje Tuinman met muziek van Paganini, Schumann, Liszt en Rossini.