Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Vrouwen & Framing

Talkshow over feminisme, beeldvorming en Maria Magdalena

Geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Meerdere bedpartners of kuis? Leidend of zorgzaam? One of the guys of feminiem: hoe moeten vrouwen zich gedragen? Anno 2021 heersen er allerlei opvattingen wie de ‘vrouw’ moet zijn of waar zij aan moet voldoen. Hoe komen deze opvattingen tot stand en hoe blijven zij circuleren?

Hedendaagse vrouwen zijn niet enigen die worden geframed. In samenwerking met Museum Catharijneconvent presenteren wij een programma rondom de tentoonstelling Maria Magdalena. Deze mysterieuze vrouw is al meer dan 2000 jaar het onderwerp van vele mythes en complottheorieën. Van boetvaardige prostituee tot feministisch boegbeeld: de manier waarop zij wordt beschreven en verbeeld is een spiegel voor de heersende maatschappelijke opvattingen over vrouwen. Aan de hand van de belangrijkste frames die door de eeuwen heen op Maria Magdalena zijn geplakt praten we deze avond over de idealen en de anti-idealen waar vrouwen vandaag de dag mee te maken hebben.

Dit doen we met niemand minder dan journalist Hasna El Maroudi, theatermaker Naomi Velissariou, podcastmaker Nydia van Voorthuizen (Damn, Honey), fotograaf Daantje Bons, conservator van de tentoonstelling Lieke Wijnia en spoken word artiest Dorothy Blokland. De presentatie is in handen van Babs Gons.

Dit programma is een samenwerking tussen Museum Catharijneconvent en TivoliVredenburg. De tentoonstelling ‘Maria Magdalena’ is t/m 9 januari te zien in het museum. 

V.l.n.r.: Babs Gons, Hasna El Maroudi, Naomi Velissariou, Lieke Wijnia, Nydia van Voorthuizen, Daantje Bons, Dorothy Blokland en Maria Magdalena door Alfred Stevens (1887).
Cover foto: Kim Kardashian als Mary Magdalene door David LaChapelle.