Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Vocale en instrumentale muziek van Johann Pachelbel: Canon; cantate ‘Christ lag in Todesbanden’; Magnificat
Bach cantate ‘Christ lag in Todesbanden’, aangevuld met muziek die aansluit bij de thema’s vrede en vrijheid

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Lionel Meunier muzikale leiding
solisten uit het vocaal ensemble van de Nederlandse Bachvereniging

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Vrijheid!

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. dirigent Lionel Meunier

Geweest

Op 5 mei vieren we in Nederland onze vrijheid. Lionel Meunier verdiepte zich in de muziek van Johann Pachelbel, een van de grote inspiratiebronnen van Johann Sebastian Bach. Hij stelt, mede aan de hand van de actualiteit, een programma samen rond Pachelbel met als thema Vrijheid & Bevrijding.

Muziek vol hoop
Gefascineerd door de muziek van Johann Pachelbel, een grote inspiratiebron voor Johann Sebastian Bach, stelde Meunier dit unieke programma samen rond het thema vrijheid en bevrijding! Zowel Bach als Pachelbel schreven een paascantate met als titel Christ lag in Todesbanden. Beide werken gaan over de triomf en bevrijding van Pasen: de dood wordt overwonnen en de vrijheid hervonden. Muziek vol hoop, die de Nederlandse Bachvereniging juist in deze tijd graag speelt.

Lionel Meunier
Lionel Meunier is geen onbekende in Nederland en bij de Nederlandse Bachvereniging. Hij zong in o.a. Collegium Vocale Gent en in het solistenensemble van de Nederlandse Bachvereniging. In 2012 richtte hij het vocaal ensemble Vox Luminis op, een van de meest succesvolle en gelauwerde koren van dit moment. Hij is intussen ook een veelgevraagd dirigent in heel Europa.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.