Zaal open
Aanvang
Programma

Esinam
Shimon – The Robotic Marimba Player
The Old Ditch Riverhoppers

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Vrije Geluiden Live

Geweest

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze.

VPROs Vrije Geluiden is afgelopen jaar gestart met uitzendingen vanuit TivoliVredenburg. De verhuizing van het radio-en televisieprogramma naar Utrecht is samen gegaan met de lancering van de Vrije Geluiden Live avonden. Tijdens deze terugkerende concertreeks geven artiesten die overdag sessies hebben opgenomen voor het programma ’s avonds ook een concert voor publiek. Uiteraard zoekt de line-up van Vrije Geluiden Live dezelfde breedte op als de uitzendingen; van klassiek tot wereld en van jazz tot singer-songwriter.

Esinam
De Brusselse multi-instrumentaliste Esinam speelt een bijzondere solo-set, waarbij ze elektronische machines gebruikt om zichzelf om te vormen tot een 'one-woman-band'. Ze componeert en voert haar eigen muziek uit met fluit, percussie, zang en zowel traditionele als moderne instrumenten. Met deze nieuwe manier om verschillende stijlen te mixen, creëert ze nieuwe kleuren en verheft ze haar muzikale universum.

Shimon – The Robotic Marimba Player
Kunnen robots en computers muziek maken zoals mensen dat doen? Gil Weinberg, hoogleraar Music Technology aan het Georgia Institute of Technology en directeur van het Georgia Tech Center for Music Technology, ontwikkelde een musicerende robot die in staat is te reageren op het spel van andere muzikanten. Vanavond speelt zijn robot live met ‘echte’ muzikanten om te tonen waartoe het in staat is. Trompettist Gerben Klein Willink, drummer Mees Siderius en Trombonist Vincent Venetian spelen mee.

Robot Shimon is nog tot eind november te zien en horen in Museum Speelklok tijdens de tentoonstelling Robots love Music. Vanuit de hele wereld zijn bijzondere muziekrobots in Museum Speelklok samengekomen om voor jou én met jou te spelen. Ze spelen viool, blokfluit, piano, trompet, harp en zelfs banjo! Maar zijn ze tijdens hun live optreden in staat om net zo te reageren en bewegen als een mens? En kunnen ze jou kippenvel bezorgen?

The Old Ditch Riverhoppers
Old time bluegrass noemen ze het zelf: de cowboymuziek van The Old Ditch Riverhoppers. Typisch Amerikaanse muziek zou je zeggen, maar de band komt gewoon uit Utrecht. Nummers van bluegrass-beroemdheden, maar ook nieuwe eigen nummers hebben ze op het repertoire. Frontman Jabe Piter Faber (zang, banjo, gitaar) wordt omringd door Maurits Mekenkamp (zang, mandoline, viool), Franke Kooistra (zang, contrabas) en Martijn Koetsier (gitaar, dobro).

Passe Partout
Aangezien de line-ups voor Vrije Geluiden Live altijd worden afgestemd op de sessies voor de televisieopnames, zijn de line-ups pas ongeveer een maand van tevoren bekend. Wie zich graag laat verrassen kan hier een passe partout tegen gereduceerd tarief kopen. Met een passe partout krijg je toegang tot Vrije Geluiden Live op 26 september, 24 oktober en 21 november.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!