Vrije Geluiden Live - TivoliVredenburg
Naar agenda
woensdag 20 september 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Vrije Geluiden Live

16,00

prijzen zijn inclusief servicekosten

uitvoerenden

Rohey
Chris Pureka
Michael Chapman
Electric Quartertone Quitar Trio

aanvang
20:00
zaal open
19:30
vrije geluiden livecloud nine

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze. De deuren gaan om 19:30 uur open.

Met de verhuizing van Vrije Geluiden naar TivoliVredenburg is het radio- en televisieprogramma voor het eerst “Live” gegaan voor publiek. Tijdens de concertreeks Vrije Geluiden Live geven artiesten die ’s middags een sessie hebben opgenomen, ’s avonds ook een concert in onze Cloud Nine. Deze avonden bestaan uit meerdere bands en artiesten die de breedte opzoeken zoals je gewend bent uit de Vrije Geluiden uitzendingen; niet-westerse muziek naast modern klassiek, experimentele popmuziek naast jazz en alles daar tussenin.

Tijdens deze editie van Vrije Geluiden Live staan vier bands op het programma:
– De Noorse band Rohey. Eerder dit jaar brachten ze hun debuutalbum A Million Things uit en mogen meteen Jamie Collum en Gilles Peterson tot hun fanbase rekenen. Het album staat vol sterke en energieke nu-soul nummers, met een gezonde dosis jazz en funk. “Fris, intelligent en onbevangen.” aldus Written In Music!
– Het Britse folkicoon Michael Chapman. De singer-songwriter pendelt al vijftig jaar onafgebroken tussen de studio en het leven “on the road”. Vandaar de titel ‘50’ voor zijn nieuwe album, opgenomen in samenwerking met Steve Gunn, dat vol staat met nieuwe nummers en “radicale” heropnames van zijn oude werk. Pitchfork over Chapman: “A world-class songwriter. Terrifically unpredictable … beyond any genre tag.”
Electric Quartertone Quitar, een project van de Nederlandse gitarist Jan Wouter Oostenrijk. Oostenrijk heeft voor dit project een elektrische gitaar laten ombouwen door extra fretten te plaatsen, die ervoor zorgen dat er ook ¼ tonen gespeeld kunnen worden. Dit zorgt voor klanken die normaal gesproken alleen uit traditionele Arabische instrumenten komen. Vanavond speelt Oostenrijk samen met Marco van den Akker (fretless bass) en Tuur Moens (drums) een voorproefje op het te verschijnen album.
– Folkzangeres Chris Pureka. Haar stemgeluid wordt vergeleken met dat van Patty Griffin, Mary Gauthier en Gillian Welch. Het vorig jaar verschenen album Back In The Ring, een verwijzing absentie door een writers block, staat vol breekbare, emotionele en persoonlijke nummers.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Wellicht vind je ook interessant

za 9 jun 2018

Toon Roos & Friends

Celebrating Life

vr 1 jun 2018

Gidon Nunes Vaz Sextet

CloudNights

zo 22 apr 2018

Paul Van Kemenade’s Hammond Sandwich

Sunday Afternoon Jazz

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord