vrijdag 25 september 2020

Voyagers

Pynarello & Marjolijn van Heemstra

geweest
uitvoerenden

Pynarello i.s.m. Theater Rotterdam
Marjolijn van Heemstra tekst & voordracht
Regie Erik Whien
Kostuumontwerp en -uitvoering Erik Bosman, Karin van der Leeuw

programma

Aanvang 18.30 uur
Zaal open 17.30 uur
Verwachte eindtijd 19.30 uur

Aanvang 21.00 uur (uitverkocht)
Zaal open 20.00 uur
Verwachte eindtijd 22.00 uur

Muziek van
Beethoven
Eigen werk van Pynarelli Kika Sprangers, Thomas Pol, Geerten Feller, Teis Semey, en Remco Menting.

locatie
vrijdag 25 september 2020

Voyagers

Pynarello & Marjolijn van Heemstra

geweest

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) vindt dit concert op twee tijdstippen plaats: om 18.30 uur en om 21.00 uur (uitverkocht). Ticketkopers worden hierover geïnformeerd.

Een poëtisch concert over de vraag hoe wij herinnerd willen worden

In 1977 vertrokken de ruimtesondes Voyager I & II op een wetenschappelijke missie naar de rand van ons zonnestelsel om daarna de interstellaire ruimte in te schieten. Aan boord een boodschap van ons hier op aarde aan iets of iemand in het heelal. Een best of van de mensheid in negentig minuten audio en iets meer dan honderd beelden. Gegraveerd op een gouden plaat, gemaakt om een miljard jaar mee te gaan.

In een poëtisch concert onderzoeken Marjolijn van Heemstra en Pynarello in taal en muziek wat deze kosmische flessenpost ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan.

Marjolijn van Heemstra (1981) is schrijver en theatermaker, met een grote fascinatie voor de ruimte. Het afgelopen jaar schreef zij voor de Correspondent een serie over de vraag hoe de ruimte ons kan helpen met nieuwe ogen naar onszelf en de aarde te kijken. In september verschijnt haar nieuwe dichtbundel 'Reistijd, bedtijd, ijstijd'.

Rebellencollectief Pynarello laat horen dat klassieke muziek anders kan; avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Vijf Pynarelli schrijven hun eigen muziek, speciaal voor deze voorstelling.

Luister hier naar de inleiding van Marjolijn van Heemstra.

Voyagers is een productie van stichting. Marjolijn van Heemstra en Theater Rotterdam in samenwerking met Pynarello.

Dit concert heeft geen pauze.

Uw bezoek 
Dit concert is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen u graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook uw bezoek aan ons. U kunt nu alleen bij ons langskomen als u geen corona gerelateerde klachten heeft, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid uw bezoek goed voor en lees hier wat u kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.