Naar agenda
zondag 17 september 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Voodoo To Go Festival

Ceremony Day

19,50
line-up
Vaudou Game
Meeting Traditions
Modeshow Designer Stella Atal (Uganda) mmv Tania Monteiro (Kaapverdie)
Expositie Sica Christelle Yaovi & bodypainter Serge Kponton
aanvang
13:00
zaal open
12:30
€ 19,50
€ 17,-

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

hiphopfunkfashionafrikaansclub ninecloud nine

Voor het Voodoo To Go festival zijn ook passe-partouts verkrijgbaar

Hiphop, funk en fashion zijn misschien niet de woorden die je meteen aan voodoo koppelt. Toch staan ze centraal op de tweede editie van het Voodoo To Go Festival. Je kunt trouwens ook nog 'feminisme' aan het rijtje toevoegen, want het aantal sterke vrouwen in de programmering is opmerkelijk.

Maar wacht even... voodoo? Dat was toch dat enge gedoe met zwarte magie? Nee, nee, nee. Het West-Afrikaanse geloof kampt met een negatief imago dat nog stamt uit het slavernijverleden. Dit festival laat zien waar voodoo wel om draait: beats, dans en spirits.

Dus staan er acts op het programma die allemaal hun inspiratie uit voodoo halen, zoals de afro-beat, spoken word en rap van dichter, schrijver en performer Anthony Joseph en de Haitiaanse draaitafelkunsten van Val Jeanty. Ook de beste afrobeat en afrofunk is in TivoliVredenburg te horen met o.a. Vaudou Game.

Het programma biedt nog veel meer: winti-muziek uit Suriname en brass uit Benin, een voodoo-fashionshow, documentaires, verhalen voor kinderen en een seminar waarbij de muzikanten uit het programma vertellen over hun voodoo-inspiratie die ze op andere plekken juist verborgen houden. Nadat gelovigen zich eeuwenlang noodgedwongen verscholen, is het tijd om uit de schaduw te stappen en om te laten zien en horen hoe het geloof de muziek en kunsten altijd al heeft gevoed en gevormd. Nu zelfs Beyonce flirt met de Afrikaanse goden (ze refereert graag aan riviergodin Oshun in haar clips en kleding), mag het duidelijk zijn hoe alomtegenwoordig voodoo is. 

Zondag 17 september: Ceremony Day
Vaudou Game (Togo/FR), Meeting Traditions (Benin, NL)

Modeshow Designer Stella Atal (Uganda) mmv Tania Monteiro (Kaapverdie)
Expositie Sica Christelle Yaovi & bodypainter Serge Kponton

Meeting Traditions (Benin/NL)

Het Utrechtse Catching Cultures Orchestra staat open voor nieuwe ontmoetingen. Ze speelden al vaak met musici uit de Arabische wereld, nu storten ze zich volop op de West-Afrikaanse voodoo. Daarbij gaan ze de dialoog aan met de brassbroers Ahouandjinou. Zij komen uit een van de belangrijkste muzikantenfamilies van Benin en zijn een vaste waarde in de blazerstraditie van het land die de link legt tussen bijvoorbeeld West-Afrika en New Orleans jazz. Samen vormen ze Vood'Four. Voor hun is de brasstraditie onlosmakelijk verbonden met de voodooritmes van Benin.

Vaudou Game (Togo/FR)
De band van Peter Solo behoeft nauwelijks meer introductie onder liefhebbers van funk en afrobeat. Vaudou Game is zonder twijfel een van de beste funkbands van het moment en dat komt niet in de laatste plaats door de voodooritmes die ze gebruiken. Solo maakte zijn Franse bandleden wegwijs in de voodoomuziek waarmee hij opgroeide in Togo, maar tegelijk klinkt James Brown in alles door.

Wellicht vind je ook interessant

zo 9 jun 2019

Anderson-Bennink-Glerum-van Kemenade

Sunday Afternoon Jazz

vr 26 apr 2019

Calefax & Eric Vloeimans

Dido & Aeneazz

ma 22 apr 2019

Cristina Branco

Wereldberoemde Fadista

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord