Bekijk het klassieke seizoen

Meer Barokmuziek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Händel Eternal source of light divine (uit: ‘Ode for the birthday of Queen Anne’)
Bach aria voor sopraan uit cantate ‘Jauchzet Gott in allen Landen’; aria voor alt uit cantate ‘Wie furchtsam wankten meine Schritte’
Vivaldi Gloria

Uitvoerenden

PRJCT Amsterdam
Nationaal Vrouwen Jeugdkoor
Maarten Engeltjes dirigent en countertenor
Elisabeth Hetherington sopraan

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Vivaldi Gloria

PRJCT Amsterdam o.l.v. Maarten Engeltjes en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor

Geweest

Jeugdige vreugde
Wie zich afvraagt of componisten als Bach, Händel en Vivaldi ware vreugde kunnen etaleren is bij dit programma met onder andere Händels Eternal source of light divine en Vivaldi’s uitbundige Gloria aan het goede adres. Voeg daarbij het enthousiaste PRJCT Amsterdam van Maarten Engeltjes en de jeugdige stemmen van stersopraan Elisabeth Hetherington en het Nationaal Vrouwenjeugdkoor en weet: stilzitten is geen optie meer.

Maarten Engeltjes
Countertenor Maarten Engeltjes is de grote motor achter PRJCT Amsterdam, het barokorkest bestaande uit jonge enthousiaste musici. Het gezelschap onderscheidt zich door prikkelende programma’s uitgevoerd samen met andere jonge musici. Talent en passie voor muziek gaan hier vanzelfsprekend samen.

In de hoogste hemelen
Het is tegenwoordig onvoorstelbaar, maar Vivaldi’s bekendste Gloria (RV 589) lag na de dood van de componist bijna twee eeuwen te verstoffen. Sinds de herontdekking in de jaren dertig van de twintigste eeuw is dit zonnige werk, dat Vivaldi rond 1715 schreef, uitgegroeid tot een ware hit. PRJCT Amsterdam voert het Gloria uit zoals het ooit bedoeld was: met een koor van louter vrouwenstemmen. Het resultaat is hemels.

Elisabeth Hetherington
De sopraansolo’s komen uit de gouden keel van Elisabeth Heterington. De in Nederland gevestigde Canadese sopraan is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vedette. Zij won in 2020 de Dutch Classical Talent Award. Terecht, want luisteren naar Hetherington is ‘achteroverleunen en genieten’, aldus de Volkskrant.

 

Lees hier de volledige programmatoelichting.

Lees hier de liedteksten.