Programma

Zaal open 17:30
Aanvang 18:30
Verwachte eindtijd 19:30

Zaal open 20:00
Aanvang 21:00
Verwachte eindtijd 22:00

Carissimi Plorate filii Israel
Händel Eternal source of light divine, uit: Ode for the birthday of Queen Anne
Bach cantate Jauchzet Gott in allen Landen BWV 51
Bach Aria voor alt ‘Wie furchtsam wankten meine Schritte’, uit cantate BWV 33
Vivaldi Gloria

Uitvoerenden

Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en PRJCT Amsterdam o.l.v. Maarten Engeltjes countertenor
Elisabeth Hetherington sopraan

Locatie
Grote Zaal
Meer over Nationale Koren

Nationale Koren biedt jonge zangers begeleiding om hun zangtalent tot bloei te brengen. Ze scouten vocaal talent door het hele land en bieden wekelijkse lessen aan in de eigen regio. In de koren of als solist krijgen de zangers podiumervaring op het hoogste niveau. De Nationale Koren hebben in de loop der jaren meegewerkt aan ruim 70 verschillende orkestproducties in de professionele muziekwereld.

Ensemble in Residence 2021-2022
Nationale Koren zijn dit seizoen ons Ensemble in Residence. Dit betekent dat ze regelmatig bij ons in huis zijn en maarliefst in acht concerten te horen zijn.

De Nationale Koren bestaan uit vier koren:

Bij dit concert zingt het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor mee.

Podcast Klassieke Klets #4 Dáárom bekoren koren

Luister de nieuwste aflevering van Klassieke Klets, waarin muziekjournalisten Guido van Oorschot (de Volkskrant) en Joris Heynen (Luister) koormuziek met elkaar bespreken. De luisterreis voert van rauwe renaissance uit Vlaanderen naar zalvende Engelse meerstemmigheid en van Amsterdamse avant-garde naar glasheldere polyfoniepracht uit Letland.

01-12-2021

Vivaldi Gloria

Afgelast

afgelast

Dit concert is afgelast vanwege corona, het is helaas niet gelukt een vervangende datum te vinden.

Wat maakt het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor zo bijzonder? Dat was te horen in een ontroerend en wonderschoon concert, dat het koor in TivoliVredenburg in het najaar van 2020 gaf met het Amsterdam Baroque Orchestra en Ton Koopman. Het natuurlijke karakter van de stemmen voert nog de boventoon en meer dan bij andere koren hoor je de verschillende karakters en kleuren. Tegelijkertijd vormen die stemmen tezamen een uniek, herkenbaar geluid. Het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor wordt begeleid door een bijna even jong en uitdagend barokensemble. PRJCT Amsterdam werd in 2017 door countertenor Maarten Engeltjes opgericht. Het ensemble bestaat uit een vaste kern van uitmuntende, recent afgestudeerde barokmusici die vooral van zich laat horen in projectmatig opgezette concerten.