zaterdag 25 april 2020

Visions of Atlantis

In De Helling | Wanderers Tour 2020 | vier symphonische metalbands

€ 16

incl. servicekosten

Bestel tickets
CHECK ONS

HEAVY PROGRAMMA

18:30
zaal open
18:45
aanvang
support act
Special Guests: Edenbridge, Supports: Scarlet Aura en Leecher
locatie
zaterdag 25 april 2020

Visions of Atlantis

In De Helling | Wanderers Tour 2020 | vier symphonische metalbands

€ 16

incl. servicekosten

Bestel tickets

De Oostenrijkse symfonische-metalbandband Visions Of Atlantis neemt al jaren een eigen plek in binnen de wereld van de female fronted metal. Hun muziek bevindt zich op het kruispunt van symfonische en power metal, met melodieuze, poppy refreinen die je na één keer horen meezingt. Frontvrouw (sinds 2013) Clémentine Delauney kreeg vorig jaar Michele Guaitoli als leadzanger erbij, en hun stemmen blijken prima bij elkaar te kleuren, zoals je kunt horen op het nieuwe album Wanderers. Wees op tijd, want er komen maar liefst drie andere female fronted metalbands mee: Leecher, Scarlet Aura en Edenbridge!

Special Guest
Het Oostenrijkse Edenbridge maakt symfonische metal die je in het straatje Nightwish en Within Temptation kan plaatsen. De band werd in 1998 opgericht en mag inmiddels al 10 (!) albums tot hun naam rekenen. Met het laatste album Dynamind laat zangeres Sabine Edelsbacher weer al te goed horen dat haar heldere stem het gitaargeweld, ritmische drums en het toetsenwerk van toetsenist Lavall zeker aan kan.

Supports
Het album Hot ’n Heavy van de Roemeense heavy metal band Scarlet Aura doet een eer aan zijn naam. Het album is een mix van symfonische, power en heavy metal maar heeft de unieke Scarlet Aura sound. Een nieuw album is onderweg! Van Hot ’n Heavy naar de symfonische cello metal band Leecher. De band uit Hongarije richt zich op de vrouwelijke stem van zangeres Anett en cello’s in plaats van zware gitaren. In 2014 won de band HammerWorld, waardoor ze hun debuut album konden opnemen. Na veel op tour te zijn geweest komt de band snel met een nieuw album!

Zie ook

zo 29 mrt 2020

Sangre de Muerdago

Middeleeuwse folkmelodieën met traditionele instrumenten

za 21 nov 2020

FAUN

paganfolk die varieert van melancholieke ballades tot opzwepende dansnummers

zo 12 apr 2020

IGORRR

Een mix van o.a. black metal, klassiek en breakcore