Vespers van Rachmaninov - TivoliVredenburg
Naar agenda
zondag 1 oktober 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Vespers van Rachmaninov

80-jarig jubileumconcert Nederlands Kamerkoor

vanaf 22,00
uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra
dirigent

programma

Rachmaninov Vespers

aanvang
15:00
Rang 1
€ 30,00
€ 21,00
€ 12,00
Rang 2
€ 26,00
€ 21,00
€ 12,00
Rang 3
€ 22,00
€ 21,00
€ 12,00

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

vocaalgrote zaal
Alexander Glazoenov Componist, levende legende en monu-ment van de Russi-sche muziek, wens in een boodschap van de Russische gemeenschap in Parijs, 1933
Wij zouden hier in Parijs niets liever willen dan ooit weer in Moskou Rachmaninovs Vespers te horen in aanwezigheid van de componist.

Het Nederlands Kamerkoor viert dit najaar zijn 80-jarig jubileum. Het drieluik van festiviteiten wordt afgesloten met de monumentale Vespers van Rachmaninov. Het stuk behoort tot het allergrootste koorrepertoire. De componist liet zich inspireren door de eeuwenoude, mystieke klanken van de Russisch-orthodoxe kerk. De titel is eigenlijk incorrect, want alleen de eerste van de 15 delen van dit schitterende werk zijn bestemd voor de liturgische dienst in de Russisch-Orthodoxe traditie. Maar de betekenis van de werken zelf overstijgt welke dienst dan ook: de troost en verstilling die uit dit werk spreken zijn ongekend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Rachmaninov de Vespers tot zijn eigen favoriete werken rekende.

Lees hier de toelichting bij het concert, inclusief de liedteksten.

(Mee)Zingdag voor amateurzangers
Op 1 oktober 2017 is het op de dag af 80 jaar geleden dat het Nederlands Kamerkoor voor het eerst op de radio klonk, een jubileumconcert dus. En dat niet alleen, voorafgaand aan het jubileumconcert is er op 1 oktober een Zingdag voor amateurzangers uit het hele land. De deelnemers zingen tijdens het concert tweemaal samen met het Nederlands Kamerkoor (deel 1 en deel 6). Lees hier meer over de Zingdag. Bent u tenor? Dan kunt u nog deelnemen!

Vrije geluiden
Dirigent Peter Dijkstra en het Nederlands Kamerkoor waren te gast bij VPRO Vrije Geluiden. Bekijk het interview met Dijkstra, en beluister fragmenten van de Vespers hier.

Wellicht vind je ook interessant

vr 12 apr 2019

Alexander Ullman, piano Barnabás Kelemen, viool

Liszt-laureaten op tournee met collega-prijswinnaars

zo 24 feb 2019

Mariza

za 24 mrt 2018

Meezing Matthäus

met Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord