vrijdag 28 mei 2021

Van Swieten Society

London: the great musical empire

afgelast
19:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Van Swieten Society
Kate Clark fluit
Heleen Hulst, Sara DeCorso viool
Ruben Sanderse altviool
Diederik van Dijk cello
Bart van Oort fortepiano

programma

Händel Ouverture in D
Clementi Fluittrio nr 1
Pleyel Pianotrio in D
Dussek Fluittrio in C
Haydn/Salomon Symfonie nr. 99

locatie
Leeuwenbergh
vrijdag 28 mei 2021

Van Swieten Society

London: the great musical empire

afgelast

Dit concert is afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Eerder was het verplaatst van maandag 26 april naar vrijdag 28 mei. Helaas kan dit concert ook op die datum niet doorgaan op de manier zoals het oorspronkelijk bedacht is. Daarom is het concert nu definitief afgelast. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen ticketkopers daarom hun mail goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen. Actuele informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier.

London was aan het eind van de achttiende eeuw met afstand de grootste stad ter wereld. In het Britse Rijk ging de zon nooit onder. Door de Industriële Revolutie (die in Engeland begon) was een van ‘s werelds rijkste middenklassen ontstaan en de adel gaf steeds meer privileges, waaronder muziek, uit handen om een volksopstand als in Frankrijk te voorkomen. Dit was de voedingsbodem voor het meest briljante en meest levendige muziekleven in Europa. Veel grote musici kwamen vroeger of later naar London om zich te laten bejubelen. Joseph Haydn kwam, samen met violist en impresario Johann Peter Salomon, op 1 januari 1791 in Engeland aan.
Haydns Londense Symfonieën voor Salomons concertserie behoren tot de grootste meesterwerken in de klassieke geschiedenis. Salomon maakte er prachtige bewerkingen voor klein ensemble van.