Zaal open
Inleiding
Aanvang
Programma

Clara Schumann, Robert Schumann Romances, Liederen, Pianotrio, Fantasiestücke
Joseph Joachim Nocturne
Brahms Scherzo uit de sonate ‘Frei aber Einsam’

Uitvoerenden

Heleen Hulst viool
Bart van Oort piano
Francine van der Heijden sopraan
Diederik van Dijk cello

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Van Swieten Society

Clara, de geniale weduwe

Geweest

Clara Wieck staat nu vooral bekend als de vrouw van Robert Schumann, maar destijds behoorde ze als pianiste tot de top. Johannes Brahms, een goede vriend van het echtpaar Schumann-Wieck, bewonderde Clara’s muzikaliteit en innerlijke kracht. Haar muzieksalon werd bezocht door de beste musici ter wereld. Vanavond zet de Van Swieten Society zo’n soirée in scène.

Voorprogramma 19.15 uur
In het voorprogramma, dat om 19.15 begint, vertelt Elisabeth Smalt meer over de band tussen Clara en Robert Schumann, en Nederland. Ze doet dat aan de hand van een unieke briefwisseling tussen Robert en Clara Schumann, en haar betovergrootvader Johannes Reinier Smalt, die in zijn hoedanigheid van secretaris van de Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst in 1853 een serie concerten voor het echtpaar in Nederland organiseerde, en daarover met Robert en Clara correspondeerde.

Lees hier de toelichting bij het concert, inclusief de liedteksten, geschreven door Bart van Oort en Francine van der Heijden.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!