Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Koorwerken van Saint-Saëns, Debussy, Satie, Mahler, Strauss en Schönberg

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra dirigent
fuse* audiovisuals
Tido Visser concept
i.s.m. Van Gogh Museum en Belvedere Museum Wenen

Locatie
Grote Zaal
Wereldpremière Van Gogh in Me bij Staatsbezoek Oostenrijk

NIEUWS: Op 28 juni 2022 vond op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima de wereldpremière van Van Gogh in Me plaats rondom hun staatsbezoek aan Oostenrijk. In het Weense Konzerthaus verzorgde het Nederlands Kamerkoor voor deze eervolle gelegenheid een adembenemende concertervaring waarin kunstwerken van Vincent van Gogh en Gustav Klimt tot leven komen op muziek van hun tijdgenoten.

Van Gogh in Me gaat vanaf 11 november 2022 op tournee in Nederland, en komt op 3 december 2022 naar TivoliVredenburg.

Fotograaf: Julia Wesely

Van Gogh in Me

Nederlands Kamerkoor

Geweest

Het Nederlands Kamerkoor tourt door het land met een spectaculaire muziektheatershow waarin de rijkdom van de schilderkunst van Vincent van Gogh en Gustav Klimt in een grootse vormgeving tot leven komt. Het muzikale decor is het Europese fin de siècle. Een roerige tijd die gepaard ging met radicale omwentelingen en nieuwe muziek, van Satie tot Schönberg. Aanleiding voor deze ambitieuze internationale coproductie is een bijzondere tentoonstelling over de inspiratiebronnen van Klimt (vanaf oktober 2022 in het Van Gogh Museum). Kleur wordt klank en andersom bepaalt de muziek weer het bewegende beeld.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.