Bekijk het klassieke seizoen

AVROTROS Vrijdagconcert
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Fauré Pianotrio
Zuidam Triptych (wereldpremière, opdrachtwerk AVROTROS Vrijdagconcert, met steun van het Fonds Podiumkunsten)
Liszt Tristia
Brahms Pianotrio nr. 2 in C

Uitvoerenden

Van Baerle Trio
Hannes Minnaar piano
Maria Milstein viool
Gideon den Herder cello

Frouke ten Velden videoprojecties

Bij dit concert word gebruik gemaakt van haze/theaterrook. 

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Van Baerle Trio: Brahms, Liszt & Fauré

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Alweer twintig jaar timmert het Van Baerle Trio nationaal en internationaal succesvol aan de weg. In dit recital brengen ze uitersten van Brahms, Liszt en Fauré samen met een nieuw werk van Rob Zuidam.

Van Baerle Trio met Brahms en Fauré

Het repertoire voor viool, cello en piano is zo rijk dat het voor het Van Baerle Trio in de twintig jaar van hun bestaan nooit een probleem is geweest van elk recital een kleurrijk concert te maken. Bij Fauré gaan ze alle drie gelijk op in zijn romantische Pianotrio, een van zijn late werken dat uitblinkt in heldere compactheid. ‘Geen noot te veel, zoals Mozart het zou doen’, volgens Fauré-expert Roger Nichols.

Liszt en Zuidam

Vallée d’Obermann, naar de melancholische protagonist uit de briefroman van Senacour, vond Liszt zelf zijn meest aangrijpende compositie die hij niet met droge ogen kon spelen. Niet voor niets dat deze romanticus in hart en nieren de vrije bewerking voor pianotrio Tristia noemde. Voor Hannes Minnaar is Rob Zuidam zeker geen onbekende. De componist was jaren geleden diep onder de indruk van de artistieke prestaties van de pianist en componeerde voor hem Nox. De stap naar het Van Baerle Trio was daarom geen grote. Speciaal voor de drie musici componeert Rob Zuidam in opdracht van het AVROTROS Vrijdagconcert een geheel nieuw werk dat in dit concert zijn wereldpremière zal beleven.

Prelude is de opmaat naar het AVROTROS Vrijdagconcert. Presentator Leonard Evers vertelt je in deze podcast iedere week meer over de bijzondere stukken die gaan klinken. Prelude is vanaf de zaterdag voor het concert te beluisteren. Luister hier naar de podcast. 

 

Bekijk hier de programmatoelichting