Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Haydn Trio in C Hob. XV/27
Gabriel Prokofjev nieuw werk (wereldpremière)
Dvořák Trio op. 65

Uitvoerenden

Hannes Minnaar piano
Maria Milstein viool
Gideon den Herder cello

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Van Baerle Trio

Maria Milstein, Hannes Minnaar, Gideon den Herder

Geweest

De roem van het Van Baerle Trio strekt zich uit tot ver buiten de landsgrenzen. De drie spelers zijn perfect op elkaar ingespeeld maar hebben ieder afzonderlijk ook een grote staat van dienst. Hannes Minnaar is een van de meest succesvolle Nederlandse pianisten van dit moment. Maria Milstein is dit lopende seizoen Artist in residence bij onze AVROTROS-concerten en Gideon den Herder is aanvoerder van de celli van het Residentie Orkest. Een garantie voor triospel op het allerhoogste niveau.

Haydn, Dvořák en een Nederlandse première van Prokofjev
Het onvolprezen Van Baerle Trio heeft de eer een nieuw werk van Prokofjev ten doop te mogen houden. Niet van Sergej maar van zijn kleinzoon Gabriel. Als componist en dj bedient hij zich van een andere muziektaal maar er zijn ook overeenkomsten met zijn illustere grootvader, zo schreef hij orkestmuziek, balletmuziek, kamermuziek, vocale werken en filmmuziek. Gabriel Prokofjev zal zelf aanwezig zijn de première vanavond en zal een korte toelichting geven over zijn Pianotrio. Liefhebbers van wat meer traditionele pianotrio's kunnen genieten van een aanstekelijke, goed gehumeurde Haydn en een met heerlijke melodieën strooiende Dvořák.

Lees hier de uitgebreide programmatoelichting, geschreven door Michiel Cleij

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.