Zaal open
Aanvang
Programma

Monique Krüs, Reza Namavar, Renske Vrolijk en Willem Wander van Nieuwkerk Utregs Requiem

Uitvoerenden

INSOMNIO o.l.v. Ulrich Pöhl
NEON o.l.v. Fokko Oldenhuis
Zangschool Utrecht

Solisten Michael Wilmering en Esther Kuiper

Libretto Herman van Tongerloo

Concept Ellen Blom

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Utregs Requiem

Levensverhalen op muziek

Geweest

Utregs Requiem vertelt de levensverhalen van zes mensen uit Utrecht en omstreken. Verhalen waarin miskenning en uitsluiting en soms geweld of misbruik een rol spelen. Levenservaringen waarvan je, zeker in een aantal gevallen, zou zeggen ‘hoe kom je daar bovenop’. Kenmerkend voor alle hoofdpersonen in het Requiem is de veerkracht die hen redt. De altijd aanwezige wil om af te rekenen met het verleden en een nieuw leven op te bouwen. De wil om betekenis aan hun leven te geven die ze diep in hun hart voelen. Met vallen en opstaan.

Arjen werd als kind zo gepest dat hij er PTSS aan over hield. Als een beschadigd mens zocht hij zijn weg. Mothy vluchtte uit Iran om zélf te mogen denken. Wilma werd mishandeld en probeert te voorkomen dat de geschiedenis zich blijft herhalen.

Deze en drie andere opmerkelijke Utrechtse levensverhalen vormen  een requiem in een moderne jas. En zijn op muziek gezet door vier hedendaagse componisten: Monique Krüs, Reza Namavar, Renske Vrolijk en Willem Wander van Nieuwkerk

De verhalen en de muziek vormen met elkaar een unieke muzikale vertelling over leven en dood, hoop en angst, schuld en bevrijding. Confronterend en herkenbaar tegelijkertijd.

Zondag 17 feb start om 14.30 uur met een randprogramma in de foyer rondom de Grote Zaal van TivoliVredenburg
Het randprogramma bestaat uit verschillende activiteiten vanuit de thema's van het concert Utregs Requiem.

Om 14:30 uur opent Anke Klein (wethouder van Cultuur van de Gemeente Utrecht) het randprogramma in de foyer.

14.35 uur: optreden Bas Ammerlaan(HKU Conservatorium Utrecht ) Kamerkoor La Rosa met liederen van Philip Glass
15.00 uur: TED TALK “Nut van community art” door Prof. dr. Eugene van Erven (Hoofd van het departement Media- en Cultuurwetenschappen, Universiteit Utrecht)
15.15 uur: optreden van het Stut Theater koor
15.30 uur: optreden van Bas Ammerlaan en Kamerkoor La Rosa
16.00 uur: aanvang concert Utregs Requiem

In de foyer is een fototentoonstelling van de hoofdpersonen van deze editie van het Utregs Requiem te bezichtigen, fotograaf Marcel Prins. Daarnaast een tentoonstelling van de interviews met foto’s uit dagblad Trouw. Eén van de hoofdpersonen doet zelf ook mee aan het randprogramma: Arjen Scholte toont zijn schilderijen.
De toegang voor dit randprogramma is gratis

In samenwerking met STUT en de Tussenvoorziening.
Utregs Requiem is een productie van Stichting Albarica.

Gun je dit Requiem ook aan een ander? In de ticketflow heb je de mogelijkheid een bedrag te doneren, zodat een iemand die 'Utregs Requiem' anders niet zou kunnen bezoeken, dat nu wel kan.