Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Utrechtse Studenten Bigband
Ruben Hein - zang
Ian Cleaver - trompet
Gideon Tazelaar - sax

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Utrechtse Studenten Bigband ft. Ruben Hein, Ian Cleaver en Gideon Tazelaar

Big Birds

Geweest

Er zijn bij dit concert alleen staanplaatsen.

De Utrechtse Studenten Bigband brengt jazz met een frisgroen randje! In Big Birds speelt de USBB de beste jazz van vroeger én nu, met de energie en dansbaarheid die je van deze swingende studenten gewend bent. Gewapend met groene stropdas en drie absolute birds bestijgt de band het podium van Cloud Nine. Zanger Ruben Hein, trompettist Ian Cleaver en saxofonist Gideon Tazelaar vergezellen de USBB en voeren bekende klassiekers, moderne stukken en hun eigen muziek uit met bigband. Verwacht een vlammende set met virtuoze solo’s, opzwepende riffs en een aanstekelijke energie!

Ruben Hein studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij maakte naam bij het grote publiek met zijn album Loose Fit (2010), uitgebracht op het legendarische label Blue Note. Inmiddels is hij een gevestigd zanger en songwriter in Nederland en daarbuiten.

Ian Cleaver (1996) en Gideon Tazelaar (1997) zijn twee aanstormende talenten van de nieuwe generatie Nederlandse jazzmuzikanten. Beiden studeerden ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam – Gideon zelfs met een 10. In 2021 namen ze samen hun eerste album op, ‘Volume 1’. Beiden vervolgden ze hun studie in New York.

Big Birds verwijst naar de legendarische jazzsaxofonist Charlie Parker, die ‘Bird’ als bijnaam droeg.