Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event
Denkers
Lisa Bortolotti 

Filosoof Lisa Bortolotti (University of Birmingham) spreekt over het nut van irrationele gedachten in het dagelijks leven. Engels

Marc Davidson

Milieufilosoof Marc Davidson (Radboud Universiteit) bijt zich vast in de hete hangijzers van het klimaatdebat. Wie heeft recht op de resterende CO-2 uitstoot?

Dorothea Gädeke

Volgens politiek filosoof Dorothea Gädeke (Universiteit Utrecht) is de dominante liberale visie op vrijheid aan herziening toe. Wat is het alternatief? Engels

Maarten van Houte

Filosoof Maarten van Houte (Universiteit Utrecht) vertelt over de stoïcijnen. Wat hebben we aan hun levenslessen in zware tijden?

Cathelein Aaftink

Literatuurwetenschapper en fenomenoloog Cathelein Aaftink (Universiteit Utrecht) verzamelt schoonheidservaringen en probeert ze te ordenen. Hoe wordt schoonheid geleefd en beleefd?

Lucie White

Filosoof Lucie White (Universiteit Utrecht) spreekt over de rechtvaardiging van lockdowns. Engels

Jeroen Rijnders

Filosoof Jeroen Rijnders (Universiteit Utrecht) onderzoekt hoe we moreel kunnen groeien ondanks vastgeroeste vooroordelen.

Job de Grefte

Filosoof Job de Grefte (Rijksuniversiteit Groningen) spreekt over wat échte kennis is. Zijn toeval en kennis in alle gevallen onverenigbaar, of zijn er ook toevallige vormen van kennis?

Carmen Schuhmann

Universitair docent praktische humanistiek Carmen Schuhmann (Universiteit voor Humanistiek) neemt je mee in het denken van Iris Murdoch. Over liefde, zingeving en verwondering.

Jesse Mulder

Wat betekent het om mens te zijn in tijden van Big Data en AI? Filosoof Jesse Mulder (Universiteit Utrecht) spreekt over de beperkingen van het hedendaagse mensbeeld.

Utrechtse Dag van de Filosofie

Filosofen over de grote vragen van vandaag

Geweest

Is het erg dat we ons laten leiden door irrationele gedachten? Hoe helpen de stoïcijnen je door zware tijden heen? En hoe ervaren we schoonheid? Op de Utrechtse Dag van de Filosofie onderzoeken we met filosofen de wereld om ons heen. Luister naar spraakmakende filosofen, verken jouw eigen morele grenzen of schuif aan voor een filosofische speeddate.

In het uitvouwmenu links lees je meer over alle denkers die op de Utrechtse Dag van de Filosofie aanwezig zullen zijn.

It is also possible to follow an English language track.

Kijk voor meer informatie op de website van de Utrechtse Dag van de Filosofie.

De Utrechtse Dag van de Filosofie is een programma van Studium Generale van de Universiteit Utrecht. Mede mogelijk gemaakt door Descartes Centre.