Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 15 juni 2019

Utrechtsch Studenten Concert met Pieter van Loenen

Het 1e Vioolconcert van Szymanowski, Hak en de Symfonische Dansen van Rachmaninoff

€ 19,50

incl. servicekosten

Bestel tickets
aanvang
20:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

Regulier
€ 19,50
€ 12,50

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Utrechtsch Studenten Concert
Pieter van Loenen

locatie
zaterdag 15 juni 2019

Utrechtsch Studenten Concert met Pieter van Loenen

Het 1e Vioolconcert van Szymanowski, Hak en de Symfonische Dansen van Rachmaninoff

€ 19,50

incl. servicekosten

Bestel tickets

Het Utrechtsch Studenten Concert, het oudste symfonieorkest van Nederland, is weer te bewonderen met haar Voorjaarsconcerten 2019! Na een spetterend lustrumjaar, waarin het orkest zelfs genomineerd is voor de “opera-Oscars”, staat dit voorjaar een opdrachtcompositie van Niels Hak, het Eerste Vioolconcert van Szymanowski (met Pieter van Loenen, violist van wereldklasse) en de Symfonische Dansen van Rachmaninoff op het programma.

Geheel in traditie brengt het Utrechtsch Studenten Concert met dit programma een ode aan de Nederlandse muziekcultuur. Dit voorjaar wordt speciaal omdat juist een Nederlands aanstormend talent ruimte wordt geboden, door een opdrachtcompositie uit te voeren van componist en onze eigen slagwerker Niels Hak.

Met dit project wordt er extra veel aandacht gegeven aan jonge muzikale talenten. Zo soleert tevens de 25-jarige Pieter van Loenen bij het Eerste Vioolconcert van Karol Szymanowski. Pieter sleepte met zijn energieke vioolspel verschillende prijzen binnen en staat als solist en kamermusicus in de grote zalen in binnen- en buitenland. Hij zal samen met het USConcert de fraaie, extatische klanken van de Poolse componist tot leven brengen.

Als laatste staat de Symfonische Dansen van de Russische componist Sergei Rachmaninoff op de lessenaar. Rachmaninoff geldt als een van de laatste romantici van de 20e eeuw. Doordat de Symfonische Dansen een van zijn laatste werken is, wisselt een moderne stijl zich af met lange lyrische melodielijnen, waarvan de bekendste de solo voor de altsaxofoon is.

 

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Zie ook

zo 19 mei 2019

Finale Dutch Classical Talent 2019

Dutch Classical Talent

vr 31 mei 2019

Einstein on the Beach met Suzanne Vega

Ensemble Ictus & Collegium Vocale Gent

di 14 mei 2019

Beethovens Vierde - uit het hoofd

Pynarello

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord