Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
donderdag 22 december 2016

Utrecht Popprijs

Finale 2016

geweest
zaal open
19:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
geen
locatie
donderdag 22 december 2016

Utrecht Popprijs

Finale 2016

geweest

De Utrecht Popprijs is dé bandcompetitie van de provincie Utrecht en staat bekend om het aanleveren van kwalitatief goede acts door coaching en begeleiding en het gebruik van unieke locaties in de Utrechtse binnenstad.

Ieder jaar presenteert De Utrecht Popprijs het nieuwste muzikale talent aan het publiek, de media, podia en muziekprofessionals. Door het organiseren van deze bandcompetitie, stimuleert De Utrecht Popprijs samenwerking binnen de popcultuur van de provincie Utrecht. De deelnemende bands worden professioneel gecoacht gedurende hun deelname. De winnende band wint daar bovenop een jaar lang gratis bandcoaching.

Tijdschema
19:00 - Deuren open
19:30 - Sured
20:20 - Filthy Felons
21:10 - Nowhere Near
22:00 - Ziggy Splynt
22:50 - Duke John (gastoptreden van de winnaar van 2015)

De finalisten van dit jaar:

Ziggy Splynt
Om Ziggy Splynt kun je niet zomaar heen. Het jonge trio representeert deze editie namelijk maar liefst twee verschillende bandwedstrijden. Dankzij hun bombastische rock die bekend staat om de melodieuze en zware gitaarriffs en het unieke stemgeluid van zanger Bart Huskens schreven ze zowel Clash of the Titans als De Grote Prijs van Leusden op hun naam. 

Nowhere Near
Nowhere Near maakt indiepopnummers met een twist waarbij het thema connectie centraal staat. Ieder liedje klinkt weer anders, maar stuk voor stuk vanaf de eerste luisterbeurt vertrouwd en heerlijk catchy. De band onder leiding van frontvrouw Amber ging er dit jaar met de winst vandoor tijdens de Kei van Amersfoort, en het hierbij laten staat niet op de planning van dit creatieve vijftal.

Filthy Felons
Dat het woord testosteronbom nog steeds een positieve betekenis kan hebben bewijst punkrock/hardcore gezelschap Filthy Felons. Ze serveren een rauwe combinatie van snoeiharde riffs, strakke drums en bas en venijnige vocals en dit zorgt niet zelden voor crowdsurfers en moshpits.

Sured
De jongen met de meest ontwapenende glimlach van de provincie. Sured werd tijdens zijn televisiedebuut dan misschien niet De Beste Singer-Songwriter van Nederland, maar in april wél van Utrecht en dat vinden wij eigenlijk net zo leuk. Inmiddels is zijn eerste EP verschenen, vol optimistische nummers die stuk voor stuk een boodschap met zich meedragen.

Aan het einde van de avond komt de winnaar van vorig jaar, Duke John, langs voor een gastoptreden.

De Utrecht Popprijs is onderdeel van De Langste Nachten, een 14-daags kunst- en muziekfestival waar je vanaf 17.30 uur welkom bent voor winterse kost, gratis lezingen, workshops, comedy en natuurlijk muziek. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws met betrekking tot dit winterse festival? Meld je dan hier aan voor het Facebook-event.

Zie ook