Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Sanne Rambags zang & teksten
Bram Stadhouders gitaar & composities
Joost Lijbaart drums, percussie
Lennart Heydels contrabas, basgitaar, zang
Annabel Laura gitaar, lier, keyboards, percussie, zang
Ted Masseurs geluid

Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

Under the Surface

Jazz in de Club

Geweest

In Under The Surface vinden drie generaties van unieke Nederlandse musici elkaar in een gemeenschappelijke drang om vrij benaderde muziek te maken, zonder vaste kaders. Na de eerste twee volledig vrij geïmproviseerde albums van de groep (Under the Surface (2017) en Trinity (2019) - beiden genomineerd voor een Edison) zet de groep een volgende stap met een volledig gecomponeerd album: Miin Triuwa (2022). Vanavond presenteren ze het album in een uitgebreide bezetting.

Miin Triuwa bestaat uit een suite van zes stukken, geschreven door Bram stadhouders, de gitarist van Under The Surface. De improvisaties die de groep zo karakteristiek maakten, worden nu gevat in een stevig muzikaal statement.

Het trio streeft ernaar om tot een universele essentie van verschillende culturele invloeden te komen. Zo wordt op dit album de verbinding gelegd met onze eigen ‘vergeten’ middeleeuwse taal. Vocaliste Sanne Rambags deed met behulp van linguisticus Peter-Alexander Kerkhof en het Instituut voor de Nederlandse taal onderzoek en schreef teksten voor het album in het Oudnederlands, de taal die tussen ca. 600 en ca. 1150 na Christus in Nederland werd gesproken en qua klank verwant is aan het Gaelisch en IJslands.