Bekijk hier alle

CLUBNIGHTS
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Plaid (live A/V)
Pavel Milyakov (live)
Alex Augier (live A/V)

Leeftijd
18+ (ID verplicht)
Locatie
Pandora
Attend
Facebook-event

Uncloud: Plaid, Pavel Milyakov, Alex Augier

Audiovisueel spektakel

Geweest

Op 11 december zal het laatste concert van de Uncloud concertenreeks van dit jaar plaatsvinden in Pandora. Voor deze editie nodigen ze Plaid, Pavel Milyakov en Alex Augier uit.

Het innovatieve duo Ed Handley en Andy Turner, ook bekend als Plaid, heeft een blijvende en altijd actuele invloed op de elektronsiche muziek gehad sinds de jaren 90. Hun avontuurlijke en speelse stijl leidde tot samenwerkingen met onder anderen Björk. Het legendarische duo zal hun nieuwe Feorm Falorx album op Warp Records, presenteren aan de hand van een betoverende audiovisuele performance.

De in Berlijn woonachtige Pavel Milyakov, ook wel bekend als Buttechno, is een kunstenaar die zich richt op sonische experimenten en artistieke samenwerkingen onder zijn geboortenaam. Net zoals zijn Buttechno-releases, verkent Milyakov met zijn meer experimentele werk de dystopische en desolate kanten van de moderne wereld. In zijn stukken reflecteert hij op sociologische en psychologische problemen die onze samenleving kwellen en onderzoekt hij het (collectieve) geheugen en de invloed hiervan op de perceptie(vorming) van de toekomst.

Pavel presenteerde zijn livesets in o.a. Berghain, Tresor en op festivals als CTM, Berlin Atonal, Terraforma en Primavera Sound. Ook creëerde hij multimediale audiovisuele stukken voor de Biënnale van Venetië - "Infra" in 2020 en "Haunted Mansion" in 2021. Milyakov is ook curator van het platenlabel 'psy x', waar hij sonische en visuele werken van gelijkgestemde artiesten uitbrengt.

Muzikant en multidisciplinair kunstenaar, Alex Augier ontwikkelt digitale esthetiek vanuit een muzikaal perspectief, waarbij geluid, visuele en formele materialen tot een geheel smelten. Op 11 december presenteert Alex Augier hex/A\: een audio-, video- en laserperformance. Het project is crossover tussen media en esthetiek.

De concertreeks Uncloud 2022 bestaat uit vier concerten, elk in samenwerking met een andere locatie in Utrecht, elk met een eigen benadering van wat een concert zou kunnen zijn. Verwacht alles van dromerige audiovisuele composities tot avontuurlijke dansmuziek tot zelfgebouwde machinerie.

De Uncloud concertreeks is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Gemeente Utrecht.