UJazz Workshop Ferdi Schukking

De composities van Carla Bley

Geweest

Carla Bley is een eigenzinnig componist en pianist. In een interview zei ze eens dat ze als dochter van een pianoleraar zo vaak verkeerd gespeelde toonladders hoorde, dat deze haar jaren later nog steeds een vertrouwd gevoel gaven. Dat kun je terughoren in haar composities: haar akkoordenschema’s zijn nooit standaard. Ze werkt met prachtige kleuren en de vorm is altijd verrassend.

In deze UJazz Workshop duik je samen met saxofonist Ferdi Schukking in een aantal composities van Carla Bley, waaronder Reactionary Tango en Utviklingssang. Een uitdagende workshop voor de gevorderde speler!

Saxofonist Ferdi Schukking is een ervaren workshopleider. Sinds 1990 geeft hij workshops in de meest uiteenlopende stijlen: van fusion en funk tot soul en pop classics. Van jazz en blues tot theoretische workshops. Zijn methode ‘Improviseren kun je leren’ wordt door veel muzikanten gebruikt. Als saxofonist speelde hij met Triosonic, 14CMS en veel ad hoc ensembles. Hij werkt veel met kunstenaars, dichters en dansers.

Data workshop: Woensdag 28 sept, 5, 12, 19 okt, 2, 9 16, 23 nov 2022
Tijd: 19.30 tot 22.30 uur
Plaats: Muziekhuis Utrecht
Presentatie: Zondagavond 27 november
Kosten: UJazz leden €135,- overige €148,-
Aanmelding en informatie: [email protected]