UJazz workshop Elsie Reiziger

Geweest

Deze workshop zit vol. Er is alleen nog plek voor een pianist.

Wat gebeurt er als je een nummer van James Brown over de grenzen van de funk een ballad in trekt? Of Superstition als Ska speelt? Wat gebeurt er als je een andere begeleiding zet onder The Chicken, waardoor het als een Beatles nummer gaat klinken? Wat gebeurt er als je de funk gaat Defunken?

Elsie heeft haar creativiteit losgelaten op haar favoriete funknummers en ze in een ander jasje en stijl gestoken. Zo kunnen ook beginnende muzikanten meedoen en over de drempel geholpen worden om te gaan soleren. Net als in Funk kan je in Defunk soleren met maar een paar noten, dat klinkt gelijk goed. Gedurende 6 avonden gaan we nummers bekijken en instuderen. Met als klap op de vuurpijl een stomend DEfunk!! optreden in de foyer van TivoliVredenburg!

Als kind zwoegde Elsie Reiziger jarenlang op klassieke piano-etudes. Tot ze een saxofoon huurde en de rifjes uit Skahits begon na te spelen. Inmiddels is Elsie al een paar decennia saxofonist, docent en bandcoach. Amateurs van alle niveaus zijn bij haar in goede handen. Ze heeft zo'n beetje alle muziekstijlen gespeeld, in een eindeloze rij ensembles, van TV tot achterafzaaltjes.

Data workshop: Woensdagavond 1, 15 febr, 1, 15, 29 maart, 12 april
Tijd:                 19.30 tot 22.30 uur
Plaats:             Muziekhuis Utrecht
Presentatie:    Zondagavond 16 april 2023
Kosten:            UJazz leden €105,- overige €115,-
Aanmelding en informatie: [email protected]