Aanvang
Zaal open
Verwacht einde
Uitvoerenden

Siu Tin Chi piano/vocals
Loek van den Berg sax/clarinet
Ildo Nandja bass
Martin Hafizi drums

Locatie
DUMS

UJazz Nieuwe Jazz: Siu Tin Chi / Chi Quartet

UJazz & ZenneZ Records i.s.m. TivoliVredenburg

Geweest

In seizoen 2022-2023 organiseren UJazz en ZenneZ records, samen met TivoliVredenburg, een serie Nieuwe Jazz, met presentaties van nieuwe albums.

Op vrijdag 3 februari met Siu Tin Chi / Chi Quartet met het nieuw album Unspoken.

Siu Tin Chi (maar we mogen haar Chi noemen) is geboren in Macau en genoot er een klassieke opleiding. Hierna studeerde zij jazzpiano aan Codarts in Rotterdam bij Rob van Bavel en Franz von Chossy. Dat heeft zich vertaald in een uniek klankpalet, in vorm en uitvoering duidelijk jazz-georiënteerd maar met een ondertoon van neo-klassiek en oosterse volksmuziek.

‘Eclectisch kosmopolitisch’ wordt haar werk genoemd. Meestal beginnen haar composities als verhalen in haar hoofd, zegt Chi. “Als ik bijvoorbeeld ga wandelen, komen er gedachten naar boven en begin ik me een sfeer of een sound voor te stellen. Later ga ik aan de piano zitten om de melodieën en harmonieën daadwerkelijk te creëren.”

De verhalen op haar debuutalbum “Unspoken” komen uit het dagelijks leven, zoals The Dance. Een elegant stuk dat haar werk als balletbegeleider illustreert. Een ander voorbeeld is Sky of the Flatland, over een vroege treinreis in de winter in Nederland. Flying Dream gaat over een droom die haar als kind vaak overkwam en waarin ze droomde dat ze echt kon vliegen.

 

UJazz is een vereniging van jazzliefhebbers voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht. UJazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten: www.ujazz.nl