zaterdag 15 december 2018

UJazz Fest 2018

feat. Jasper van 't Hof

geweest
19:00
zaal open
19:30
aanvang
programma

Jasper van ‘t Hof, Yuri Honing, Jamie Peet, Stefan Lievestro, Utrechts Jazz Archipel, Steven Kamperman, Dion Nijland, Kika Sprangers, Ad Colen, Marc Scholten, Prashant Samlal, Ruben Drenth, Marit van der Lei, Mees Siderius, Mark Alban Lotz, Michiel van Bakel

locatie
zaterdag 15 december 2018

UJazz Fest 2018

feat. Jasper van 't Hof

geweest

Er zijn bij de concerten tijdens dit festival enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

Het tijdschema voor UJazz Fest 2018 vind je hier.

De achtste editie van UJazz Fest staat in het teken van nieuwe verbindingen. Verbindingen tussen de hoofdgasten en de Utrechtse jazzscene, tussen generaties musici en tussen jazz en visuele kunst. Een van de hoofdgasten is de internationaal gelauwerde pianist/componist en Buma Boy Edgar Prijs winnaar 2018 Jasper van ’t Hof. Na meer dan vijftig jaar overal ter wereld gespeeld te hebben, is hij nog steeds nieuwsgierig. Neergestreken in Nederland zal hij de verbinding aangaan met de Utrechtse Jazz Archipel, en met zijn eigen kwartet in een ijzersterke en unieke bezetting. Daarin zullen bassist Stefan Lievestro, drummer Jamie Peet en speciale gast saxofonist Yuri Honing hun opwachting maken. Honing en van ’t Hof, allebei internationaal zeer actief en veelgeprezen: ze kennen elkaar al vele jaren en zien ernaar uit om voor het eerst samen op het podium te staan.

Er gebeurt nog veel meer op de drie podia van UJazz Fest 2018: verwacht videokunst, geïmproviseerde jazz, jong talent en een dampende slotact. Kortom: een feest voor de nieuwsgierige jazzliefhebber! De jongste generatie Utrechtse jazzmusici laat van zich horen, o.a. Prashant Samlal, Ruben Drenth, Marit van der Lei, Mees Siderius en vaandeldraagster (en young VIP 2018) Kika Sprangers. Improvisatie op fluiten en electronica door Mark Alban Lotz, op videowerken van Michiel van Bakel. Verder improvisatie met video en speciale features met onder anderen Steven Kamperman, Dion Nijland, Ad Colen en Marc Scholten.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

 

Zie ook