Aanvang
Zaal open
Verwacht einde
Uitvoerenden

Bert Lochs brass, componist en bandleider
Axel Schappert tuba
Dirk Balthaus toetsen
Wim Kegel rythm

Locatie
DUMS
Dit concert vindt plaats in DUMS
Locatie

DUMStad, Domplein 4, Utrecht

UJazz clubconcert: Braskiri kwartet

Braskiri kwartet | Vindt plaats in DUMS

Geweest

In seizoen 2022-2023 organiseert U Jazz opnieuw een serie clubconcerten, elke 3e vrijdag van de maand bij DUMS aan het Domplein. Op vrijdag 21 april het Braskiri kwartet.

Bert Lochs en Dirk Balthaus richtten in 2014 Braskiri op. Braskiri speelt met evenveel technische brille als emotionele warmte. Wie hen hoort spelen zal bijna altijd verrast en enthousiast zijn door de levendige en bij vlagen ongebruikelijke muziek van dit kwartet.

Van hun laatste cd ‘Live at MCO’ kin Braskiri vanwege de coronatijd live nog weinig laten horen. Kom daarom deze avond luisteren naar de prachtige muziek van Braskiri!

Jazz Nu over Live at MCO:

De vier musici van Brasikiri zien kans van de geijkte paden af te blijven. De bijna vijftig minuten jazzklanken vormen één brok spanning door onverwachte invalshoeken, ruimte die elkaar wordt geschonken om ieders individuele inbreng tot volle bloei te laten komen en door prachtige improvisaties die niet alleen naar vrijheid reiken, maar op cruciale momenten de melodie
versterken. En of dat nog niet genoeg is: door de inzet van tuba en het voor het de allereerste keer gebruik maken van een Electric Valve Instrument (EVI) gunt Bert Lochs tubaspeler Steffen Granly en zichzelf klankkleuren die opzichtig opflakkeren binnen het al zo kleurrijke plaatje van deze Braskiri-composities.Braskiri bewijst zichzelf ten overvloede als een opvallend en sterk in jazz en andere muziekstijlen gegrondvest ensemble. Met in feite weinig instrumenten reikt het kwartet naar een orkestrale klank, die nu eens niet monumentaliteit karakteriseert, maar veeleer naar intimiteit zoekt. Én vindt.
Rinus van der Heijden, JazzNu

UJazz is een vereniging van jazzliefhebbers voor vernieuwende en kleinschalige jazz in Utrecht. UJazz organiseert concerten, jamsessies en educatieve activiteiten: www.ujazz.nl