vrijdag 23 juli 2021

Uitzending: Schubert en Bannink door Thomas Oliemans

Gratis

geweest
20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

vrijdag 23 juli 2021

Uitzending: Schubert en Bannink door Thomas Oliemans

Gratis

geweest

Deze zomer blikken we terug op de hoogtepunten uit ons online programma van afgelopen jaar. Vandaag: een bijzonder programma van bariton Thomas Oliemans van afgelopen november. Hij combineert liederen van Schubert met liedjes van Harry Bannink, en begeleidt zichzelf tegelijkertijd achter de vleugel. Kijk mee via Studio TivoliVredenburg, YouTube en Facebook.

Bariton Thomas Oliemans treedt op in de grote operahuizen, maar zingt ook Franse chansons. Met dit programma treedt hij in zekere zin in de voetsporen van Schubert die een verdienstelijk zanger was en zijn liederen voorzong achter de piano. Voor Oliemans doet Bannink beslist niet voor hem onder. Hij kende de componist persoonijk, die verantwoordelijk was voor Duiffies en vele andere liedjes in Annie M.G. Schmidt-musicals en jeugdprogramma’s als Sesamstraat en Het Klokhuis. De bariton toont zich een begenadigd vertolker en innemende clubhost die makkelijk schakelt tussen ‘licht’ en ‘klassiek’.

Op vrijdag 17 december 2021 komt Thomas Oliemans weer naar onze Hertz, waarbij hij opnieuw in de rijke schatkist met Schubert- en Banninkliederen duikt.

Meer livestreams terugkijken?
Neem een kijkje in ons uitgebreide online archief. Ga naar Studio TivoliVredenburg of abonneer je op ons YouTube kanaal.