zondag 29 augustus 2021

Uitzending: Metropole Orkest & Ntjam Rosie (Transmission)

Gratis - eenmalige uitzending - A Tribute To Charles Mingus

20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Metropole Orkest
o.l.v. Jochen Neuffer

solisten:
Pablo Martinez – trombone
Angelo Verploegen – trompet
Joris Roelofs – basklarinet
Ntjam Rosie – zang

zondag 29 augustus 2021

Uitzending: Metropole Orkest & Ntjam Rosie (Transmission)

Gratis - eenmalige uitzending - A Tribute To Charles Mingus

Deze zomer blikken we terug op de hoogtepunten uit ons online programma van afgelopen jaar. Vandaag zenden we eenmalig het concert uit dat het Metropole Orkest gaf met Ntjam Rosie (zang), Joris Roelofs (basklarinet), Pablo Martinez (trombone) en Angelo Verploegen (trompet) tijdens Transmission, de online editie van Transition festival 2021. Gezamenlijk brengen ze een ode aan de Amerikaanse jazzlegende Charles Mingus. Kijk mee via Studio TivoliVredenburg, YouTube en Facebook.

De Amerikaanse contrabassist, componist en orkestleider Charles Mingus was een van de meest toonaangevende artiesten in de jazz in de jaren ’50 en ’60. Zijn muziek inspireert ook nu nog een hoop artiesten, ook buiten de jazzwereld. Om het leven en de muziek van deze legendarische artiest te vieren, speelt het Metropole Orkest o.a. Mingus’ favorieten als Better Get It In Your Soul, Moanin’ en Goodbye Pork Pie Hat. Naast het voltallige orkest blazen Pablo Martinez (trombone), Angelo Verploegen (trompet), Joris Roelofs (basklarinet) en Ntjam Rosie (zang) de tijdloze stukken van Mingus nieuw leven in.

Na afloop van deze uitzending is het concert niet meer terug te kijken.

Meer livestreams terugkijken?
Neem een kijkje in ons uitgebreide online archief. Ga naar Studio TivoliVredenburg of abonneer je op ons YouTube kanaal.