Aanvang
Uitvoerenden

Metropole Orkest
o.l.v. Jochen Neuffer

solisten:
Pablo Martinez – trombone
Angelo Verploegen – trompet
Joris Roelofs – basklarinet
Ntjam Rosie – zang

Locatie
Studio TivoliVredenburg

Uitzending: Metropole Orkest & Ntjam Rosie (Transmission)

Online - A Tribute To Charles Mingus

Geweest

 
Kijk de uitzending hierboven terug. Wil je meer concertregistraties bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Deze zomer blikken we terug op de hoogtepunten uit ons online programma van afgelopen jaar. Vandaag zenden we het concert uit dat het Metropole Orkest gaf met Ntjam Rosie (zang), Joris Roelofs (basklarinet), Pablo Martinez (trombone) en Angelo Verploegen (trompet) tijdens Transmission, de online editie van Transition festival 2021. Gezamenlijk brengen ze een ode aan de Amerikaanse jazzlegende Charles Mingus.

De Amerikaanse contrabassist, componist en orkestleider Charles Mingus was een van de meest toonaangevende artiesten in de jazz in de jaren ’50 en ’60. Zijn muziek inspireert ook nu nog een hoop artiesten, ook buiten de jazzwereld. Om het leven en de muziek van deze legendarische artiest te vieren, speelt het Metropole Orkest o.a. Mingus’ favorieten als Better Get It In Your Soul, Moanin’ en Goodbye Pork Pie Hat. Naast het voltallige orkest blazen Pablo Martinez (trombone), Angelo Verploegen (trompet), Joris Roelofs (basklarinet) en Ntjam Rosie (zang) de tijdloze stukken van Mingus nieuw leven in.